PolívkaChytilovou spolupracoval na dnes již kultovním filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag. „Vzpomínám na ni v dobrém, i když jsme se kolikrát škorpili a hádali. Ale také jsme se mnohokrát společně smáli,“ zavzpomínal na ni Bolek pro Blesk.cz. Přiznal také, že jednou hádka přerostla do takových rozměrů, že z natáčení odešel. Hrdá Věra však Bolka nevolala, ale poslala za ním kolegyni ze štábu, aby ho jako Valaška Valacha přemluvila, aby se vrátil.

Její pověst „kruté režisérky, která týrá herce,“ ale Bolek trochu povysvětlil. „Chtěla lidi vyprovokovat. Byla moralistka, protože lidi milovala. Chtěla, aby byli ti lidi lepší,“ řekl Blesk.cz Bolek Polívka.

Po smutečním obřadu, který trval asi hodinu, se Bolek i se svou manželkou Marcelou, která ho doprovázela, vyrazil spolu s rodinou režisérky na smuteční kar do nedaleké restaurace se zahrádkou, kde slavnou a milovanou režisérku všichni hromadně zapili. V restauraci se ve skupince Bolek družil se svou bývalou ženou Chantal.

Pohřbu se zúčastnila česká filmová elita – nechyběli režiséři Jan Kačer, Jiří Menzel, Jaroslav Brabec, Bohdan Sláma, Jan Hřebejk, Fero Fenič, režisérky Olga Sommerová či Helena Třeštíková. Přišli herci – Jiří Macháček, Tomáš Hanák, Josef Abrhám nebo Miroslav Donutil či Zdeněk Svěrák. Z hereček přišly Květa fialová nebo Chantal Poullain. Loučila se také Eva Zaoralová a generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Video
Video se připravuje ...

Polívka o hádkách s Chytilovou Jan Jedlička, Markéta Reinischová