Rodina Věry Chytilové přišla na dnešní pohřeb jako první. V čele šla zdrcená dcera Tereza Kučerová, kterou podpíral její manžel Jan. Za ruku si vedla čtyřletou dceru Grétku, kterou má se svým mužem. Za ní se sklopenou hlavou s černými brýlemi na očích kráčela blonďatá slečna, o které málokdo ví, že je dcerou slavného herce Tomáše Hanáka.

Hanák totiž s dcerou známé režisérky Terezou žil ve volném svazku celých sedm let. Chodili spolu na přelomu 80. a 90. let, tedy v době Hanákových bujarých večírků. Osmnáctiletá dcera Tomáše Hanáka a Terezy Kučerové Anička se však s Hanákem příliš na veřejnosti neobjevuje.

To ale nebyl jediný rodinný pletenec, který se na pohřbu Chytilové rozpletl. Jelikož Bolek Polívka bral Věru Chytilovou jako velmi blízkou kamarádku a prožil po jejím boku kus svého filmového života, měly k režisérce velmi blízko i jeho ženy. Jeho exmanželka Chantal Poullain přišla uctít Věřinu památku sama, zatímco svou současnou partnerku Marcelu si Polívka vedl za ruku. Manželé se od sebe nehnuli a po celý obřad se drželi za ruce.

Chantal s Polívkou se rozvedli po dlouhých 15 letech manželství, z jejich svazku pochází syn Vladimír. S partnerkou Marcelou Černou má Bolek celkem čtyři děti.

A do třetice se na pohřbu sešli dva otcové jednoho dítěte, režisér Jiří Menzel a režisér Jaroslav Brabec. Brabec má totiž dceru s Menzelovou manželkou Olgou. A i kdyby se mohlo zdát, že mezi režiséry musí panovat nenávist, díky dceři Aničce, kterou Menzel společně s Olgou vychovává, je jejich vztah harmonický. K žádné bitce tedy na důstojném pohřbu Věry Chytilové nedošlo...

Video
Video se připravuje ...

Sommerová o Chytilové (+85): Chtěla skočit z okna! Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Chytilové (+85): Její poslední válka s Bohem! Jan Jedlička, Markéta Reinischová