Kate se rodinným tradicím vzepřela v roce 2012, když se objevila v reality show Už nechci být amiškou. Tehdy projevila přání, že by se chtěla stát modelkou. Za svým snem šla tak usilovně, že dnes má na kontě první snímky. A přiznává, že matka a její otec, který je duchovním vůdcem skupiny, z toho nadšení vůbec nejsou.

Aby také ano. Amiši vyznávají krajně konzervativní způsob života, nepoužívají téměř žádné technické výdobytky 21. století včetně elektřiny a působí, jako by se zasekli v době nejméně před dvěma stoletími. Pravidla soužití muže a ženy dovolují pouze manželské svazky, v nichž je žena ve všem podřízena dominantnímu muži.

„Rodiče vědí, co dělám, ale oni… No raději změňme téma,“ nechala se Kate slyšet v rozhovoru pro list New York Post. Kate totiž podepsala smlouvu s modelingovou agenturou, která zařídila její první focení prádla.

„Ještě před rokem bych nevěřila, že budu někdy fotit prádlo. Ale teď mě to moc baví. Tohle je však maximum, co ukážu,“ říká Kate a kroutí hlavou, že víc se svlékat nebude.

Kate také prozradila, že přestože amišské ženy nemohou nosit žádné moderní oblečení a odívají se do asketických oděvů střižených podle modelů z 19. století, pěkné spodní prádlo prý nosit mohou. „Teta mi vždycky říkala: když nemůžu nosit pěkné oblečení, obleču si aspoň sexy spodní prádlo, takže se aspoň díky tomu můžu cítit dobře,“ prozradila amišská modelka.

Od vystoupení z komunity amišů se Kate sžívá s moderními technologiemi, sice ještě nemá televizi, ale vlastní a používá iPhone. Dokonce už řídí auto a došla už dokonce i na to, že pod vlivem se řídit nesmí. Ve zmíněné reality show totiž přiznala, že byla zadržena za řízení v opilosti.