BLESK: Najednou jste vylít z „nuly na sto“. Zamotala se vám pak hlava z celého úspěchu?

„Pro mě to nikdy nebylo z nuly na sto. Já to vnímám poměrně jako pozvolna. Jediný, kdy jsem tohleto jako trošku ucítil, ale to bylo spíš tím, že jsem moc nechápal, jak se to stalo, bylo po vydání Racka, kdy jsem odjel na měsíc do Indie a vrátil jsem se a měli jsme nejprodávanější desku. To byl takovej jako skok.“

BLESK: Moc svůj život nesdílíte. Pak najednou, ale vypustíte sám zprávu že jsi se oženil?

Já jsem byl poměrně jako promiskuitní člověk, nikdy jsem nebyl na nějakou vážnou známost, a najednou se to ve mně nějak přepnulo a najednou jsem si řekl jo, v momentě, kdy jsem dostal tu příležitost, že jsem takhle viděn, tak chci to využít k tomu, abych ta média zavalil něčím, co je jako hezký. Já tohle mám ve svém životě, a proto jsem začal mluvit i o Josefíně, proto jsem poslal lidem i nějakou fotku Josefíny, protože jsem, do prdele, strašně šťastný. A hrozně bych to přál každému člověku.

BLESK: Čím je Tamara ta pravá?

Protože k sobě prostě patříme. Těžko se to vysvětluje. Takové té teorii o půlkách duší, té taky moc nevěřím, protože věřím, že těch lidí, které můžeš v životě potkat, je daleko víc. Těch partnerů životních. V Tamaře se snoubí všechno. prostě vím, že v momentě, kdy bych se s ní rozešel, rozvedl vlastně, a byl bych hodně smutnej a na dně, tak první, komu bych volal, by byla ona. Protože ona je můj nejlepší kámoš, zároveň je to moje holka, do toho je to moje žena, a navíc ještě matka mého dítěte.

BLESK: A jak jste se vlastně poznali?

Poznali jsme se tak, že jsem potřeboval přestěhovat nábytek z IKEA a neměl jsem dost velké auto. Tam jsme se poprvé uviděli, ale ještě jsme měli každý jiného partnera, no a pak jsme se uviděli ještě několikrát, já už jsem se mezitím rozešel a pak když jsme zjistili, že jsme k sobě daleko blíž než jenom stěhováci, tak se rozešla i Tamča a dali jsme se dohromady.

BLESK: Hodně lidí ze začátku podezíralo Tamaru, že se chce zviditelnit

Tak ono to k tomu svádí, jasně...

BLESK: Najednou Tamara zahodila svoji kariéru, jestli to vnímám správně?

No já doufám, že ne. Já fakt doufám, že ne, protože ona taky skládá písničky a jsou daleko lepší než moje, ale to právě dokazuje tu její velikost. Když tohleto oznámila třeba ve svojí kapele, tak na nich bylo fakt vidět, že je to pro ně velká ztráta. Ale ona se prostě rozhodla být matkou na plnej úvazek a je skvělou matkou.

BLESK: Když mluvíte o tom, jak je Tamara skvělá matka, jaký jste otec?

Myslím si, že jsem dobrý otec, protože to tak cítím, protože nemám pocit, že bych někdy nevěděl, co mám udělat. A pak přišel porod a šestinedělí a já jsem se po nějaké době, kdy je to hodně intenzivní, zastavil a říkal jsem si, že vždyť jsem všechno vlastně zvládl úplně v pohodě. Víš, jak máš to dítě přebalit, jak ho chytnout...

BLESK: Máte jasno, v jakém duchu chcete Josefínu vychovávat?

Chci jí být nablízku, kdykoliv, a bránit se jakékoliv tendenci zasahovat do jejích rozhodnutí. Chci jí říkat svůj názor na věc, v momentě, kdy přijde s tím, že potřebuje poradit. Tak jí ale nebudu říkat, že by to měla udělat takhle, ale řeknu jí, že já si myslím, že by to mohla udělat takhle.

BLESK: Vydržíte to až do její plnoletosti?

Myslím si, že bych měl. Protože, a to neustále opakuju kdekoliv a kdykoliv, že nic mi na světě nepatří. Ani moje žena, ani moje dítě. Já nemám právo zasahovat do jejich života tím, že budu upravovat jejich příběh. Já se musím starat o ten svůj. A ony jsou nedílnou součástí toho příběhu, ale to, jakou linku dějovou tam budou psát, to je čistě na nich a mě to hrozně baví to pozorovat.

BLESK: Stále mluvíte o duchovnu, o pozitivitě, ale přece pak se také musíte zabývat materiálními věcmi...

Je to poměrně těžká záležitost, já jsem v sobě jednu dobu dost neslo i to, že jsem prakticky živ z něčeho, co je k dispozici každému, z nějakých múz, které jsou k dispozici každému, a já za to dostávám peníze, protože z toho čerpám. Ale na druhou stranu je to můj čas, je to má invence, moje soukromí a nejdůležitější ze všeho na světě je najít rovnováhu ve všem. Taky jsem o tom přemýšlel, jaký bych byl, kdybych v té továrně dělal, jestli bych byl schopný ten přítomný okamžik praktikovat, a dostal jsem se ke knížce o tantře...

BLESK: Všichni mají tantru za sexuální záležitost...

Mají a je to teda strašná škoda, protože tantra je podle mě nejliberálnější filozofie a je to ten přístup k životu daleko liberálnější než buddhismus, než hinduismus...

BLESK: A tantrickým sexem jste se zaobíral taky?

Ne. To ještě ne. To je ten průšvih, že lidi v tom vidí jen ten sex, ale to je až ta poslední fáze tantry. Kdy už skutečně jsi mistr té věci a můžeš se pustit do takovýho podnikání v týhletý oblasti. A ti tantričtí mistři v historii byli většinou obyčejní lidé.

BLESK: Žijete v činžáku pod mostem, není to souznění moc s přírodou...

Já mám sen, já bych strašně chtěl mít dům v přírodě, ve svahu v zemi. Problém je, že žena je velmi společenský tvor, který má spoustu přátel. Nechci jí udělat to, že pojedeme na turné a ona bude někde sama v baráku dvě hodiny od Prahy...

BLESK: Mluvíte krásně o ženě, ca druhé dítě?

Je to denním chlebem toto téma, protože milujeme děti a teď se stalo to, že když jsme my otěhotněli, a když naši kamarádi viděli, že nekončí mejdan, když máš dítě a že to pokračuje všechno dál, tak najednou okolo sebe máme další čtyři děti. Rozhodně chceme další dítě,ale nechceme mít roční rozestup. Říkám si, že tak tříletej rozestup je ideální.

BLESK: Prý jste si pohrával s myšlenkou, že nepotřebujete ke svému životu jídlo?

Breathariánství... To jsem dokonce i o sobě četl. To není pravda, protože já jsem ortodoxní Býk a miluju jídlo. Lidský tělo obsahuje střeva, ústa, a to znamená, že je přizpůsobené tomu, aby přijímalo potravu. Mně už tohleto přijde jako extrém.

BLESK: V co vlastně věříte? Jakou máte víru?

Věřím v sílu pozitivní myšlenky. Věřím v to, že v momentě, kdy člověk přijme zodpovědnost za svůj život. Já jsem si v sobě teď vyvinul takovou praxi, kterou se snažím aplikovat na život, která je strašně primitivní - máš dvě možnosti: Buď ty přicházející životní situace přijímáš pozitivně, nebo negativně.

Fotogalerie
12 fotografií