Hráč amerického fotbalu Mirek Dopita napadl před dvěma lety na karlovarském festivalu amatérského fotografa a vojáka Lukáše M. Ten fotil známou provokatérku Agátu, jak se opilá válí po chodníku. To tehdy jejího přítele Dopitu rozběsnilo natolik, že se na fotografa vrhl. Rozmlátil mu tři dny starý foťák a Agáta rozkousala paměťovou kartu. Za napadení pak Dopita stanul před soudem.

Vězení

Místo původního mírného trestu karlovarského soudu si v Plzni vysloužil trest dvouletého vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Navíc mu bylo nařízeno zaplatit nemalé soudní výlohy. Ty ale dodnes rváč Dopita neuhradil. „Požádali jsme o nařízení exekuce kvůli částce ve výši zhruba 13 tisíc korun. Soud naší žádosti vyhověl,“ potvrdil Blesku dluh advokát napadeného fotografa Ronald Němec.

Beze stopy

Vyjádření Mirka Dopity se nám do uzávěrky nepodařilo zjistit. Jeho advokátka Kateřina Fílová nechtěla problém s exekucí komentovat. „Je to pro mě skončená kauza. Nemám oprávnění od klienta za něj v této věci hovořit,“ řekla včera Blesku. Dopita navíc už podle všeho dlouho vůbec nepobývá v Česku, údajně odjel se svým surfařským prknem kamsi do Indonésie.

Absolutně žádné zprávy o něm nemá ani matka jeho syna Kryšpína (2,5) Agáta Prachařová. „Vůbec nevím, kde je a co dělá. Neozval se ani o Vánocích,“ svěřila se Blesku modelka poté, co se Dopita nedávno nedostal k soudu o výživné.

Video
Video se připravuje ...

Mirek Dopita komentuje výsledek soudu: Udělal bych to znovu, řekl Blesk.cz Vilém Besser, Jan Jedlička