Maryško vyrazil na zasedání zastupitelstva, na kterém se probíralo převedení Činoherního studia na příspěvkovou organizaci i zrušení. Za svůj čin se nestydí a obhajuje si ho po svém. „Na zastupitelstvu z úst Eichlera, ale i radních Fišery a Dlouhého šly polopravdy, lži a urážky, proti kterým jsme se já ani mí kolegové nemohli bránit. Na ústeckém zastupitelstvu smí totiž veřejnost vystoupit jen před projednávaným bodem. Dozvěděli jsme se o sobě strašné věci a nemohli na to reagovat,“ řekl iDnes Maryško.

Maryško: Facka byla povinnost

Celý incident, který se odehrál po skončení zasedání, zachytila regionální televize a na záznamu je vidět, jak se Maryško snaží konfrontovat Eichlera, ten však na jeho pokusy nereaguje. „Řekl mi, že už se nemusím předvádět, protože už tam nejsou kamery. Tak jsem ho obešel a dal mu pohlavek,“  popsal celý incident herec. „V afektu to nebylo. Odmítl se se mnou bavit, a já tak neměl jinou možnost, než splnit svoji občanskou povinnosti a ten výchovný pohlavek mu dát,“ dodal.

A co na to radní Jan Eichler? „Myslím, že ani nejde o to, že jsem ho dostal já, jakož se jedná o celospolečenský problém. Přeci není možné, že si tady kdokoli začne prosazovat své názory silou? Kam by se pak společnost dostala?“ řekl Eichler Blesk.cz.

Podle něj navíc nejde o problém mezi konkrétními dvěma lidmi, tedy Eichlerem a Maryškem. „Tady vůbec nejde o Maryšku a mne, ale takto se problémy jednoduše neřeší. Když to takhle půjde dál, bude celospolečenská situace jenom horší a horší,“ povzdechl si radní. „Byl jsem zvyklý dostávat facky, ale jen od rodičů a maximálně učitelů - za což dodnes děkuji," uvedl Eichler.

Noc v base a pokuta

A jak na incident zareagoval? „Já sám jsem incident nikde nehlásil, ale udělala to za mne městská policie, která tu událost šetří. Zítra jsem tam předvolán, abych jim předložil svoji verzi. Myslím, že jde o trestný čin napadení veřejného činitele a právu bude učiněno za dost." Eichler navíc uvedl, že neutrpěl žádné zranění a ani se po incidentu nenechal ošetřit. "Nejsem přeci simulant," uzavřel.

Maryško, který byl na místě zpacifikován a spoután policisty, strávil noc v cele. Policie čin kvalifikovala jako přestupek a udělila mu pokutu. Na facebooku už Maryškovi podporovatelé začali iniciovat sbírku, že by se na pokutu složili. To však Maryško odmítám. "Zaplatím to sám. A udělal bych to kdykoli znovu," nechal se slyšet.

Video
Video se připravuje ...

Herec Jiří Maryško ve své životní roli. Nafackoval radnímu Ústí nad Labem Regionální televize Ústí nad Labem