Pánové se vyfikli do obleků, jejich partnerky měly, jak už to bývá, mnohem větší prostor k exhibici citu pro věc – módního názoru.

Radoslav Kováč s manželkou Klárou Medkovou se stali módními hvězdami večera. Dokázali formální eleganci v páru vtisknout přirozenost, šmrnc i kreativní ležérnosti. Naopak borec Pavel Horváth to modrým oblekem, blankytnou košilí a rudou vázankou nevychytal. Zejména ve dvojici se svou paní, s níž stylově neladil.

Přítelkyně doprovázející pány Hušbauera a Suchého budily dojem, že si cenu Fotbalista roku spletly s bálem – ostatně ty se na Žofíně rovněž konají.

Obecně lze říci, že Fotbalista roku žádným velkým módním průšvihem nebyl v porovnání s jinými společenskými gala akcemi, kde průměr hostů z hlediska vkusu, dress code dopadá v tuzemsku mnohem hůř. Ale také platí, že gól do brány stylingu dal málokdo.

Radoslav Kováč s manželkou Klárou Medkovou

Radoslav Kováč si s manželkou Klárou Medkovou vysloužili od Františky jedničku.
Autor: Blesk - Mária Rušinová

On zvolil černý oblek, bílou košili, správně úzkou vázanku a nazul společenské polobotky. Ona se rozhodla pro dámskou verzi smokingu se saténovou blůzou a místo šperku dodala rozvázaného motýlka. Jejich hra v black & white zaujala, je na plný počet hvězd.

Známka: 1

David Lafata s manželkou Kamilou

David Lafata se na Žofíně objevil s manželkou Kamilou.
Autor: Pavel Mazáč SPORT

Barevně se mohli sladit lépe, ale i tak je výsledný dojem z páru pozitivní. Jeho outfitu nelze nic vytknout, aranžmá látky na jejích šatech je diskutabilně komplikované, punčochy příliš lesklé, nicméně kombinace černé se zlatavou vyznívá velmi příjemně.

Známka: 2

Marek Suchý s manželkou Alenou

Marek Suchý s manželkou Alenou
Autor: Pavel Mazáč SPORT

Proti obleku s jemným proužkem s absencí vázanky, zato s osvěžujícím prvkem kapesníčku v saku a předpisovými lakýrkami těžko něco namítnout. Jen hodinky mohly být subtilnější. Krasavice po boku borce dopadla hůř. Volbu kamínky vyšperkované toalety s poněkud lacině lesklé látky bohužel příliš vládla, cit pro věc neměla.

Známka: 3

Josef Hušbauer s manželkou Petrou

Josef Hušbauer vyvedl svoji manželku Petru.
Autor: Pavel Mazáč SPORT

Příliš široká, příliš povolená kravata. Kovová spona pásku, která k formálnímu dress code nepatří. Ostře fialová, ve stylingu nedotažená róba, jenž svým charakterem spadá do nabídky druholigových půjčoven společenských oděvů. Tady zaujmou jen řasy půvabné brunety.

Známka: 3

Pavel Horváth s manželkou Janou

Pavel Horváth dorazil na galavečer s manželkou Janou.
Autor: Pavel Mazáč SPORT

Tady je pozitivní jen úsměv, jinak o první lize nemůže být řeč. Navy modrý oblek v kombinaci s blankytem košile a poněkud buransky vyznívajícím akcentem rudé kravaty za doprovodu černých polobotek je malým faulem vkusu. Malé večerní paní Horváthové harmonii ve dvojici nenahrají. Kamínky jsou navíc, ornament v průsvitu by stačil. Řetízek je mimo, hodinky jakbysmet, o výběru kabelky nemluvě.

Známka: 4