Nejtenčí tablet: Mediapad X1

Mediapad X1 je s šířkou 7,18 milimietru nejtenčím tabletem na světě.
Autor: Mobile World Congress

Představila ho společnost Huawei, která zároveň oznámila, že se s šířkou 7,18 mm stal nejtenčím tabletem na světě! Sedmipalcový tablet přebral i některé funkce telefonu, takže s ním můžete i volat. Nemusíte si ho ale přikládat k uchu, stačí si pořídit chytrý náramek Talk Band, který v sobě skrývá dva mikrofony.

Cena: 10 900 Kč

Talk Band: 2700 Kč

 

Ostrá videa: Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2 dokýže natáčet videa v rozlišení až 4K.
Autor: Mobile World Congress

Sony v Barceloně představilo novou generaci populárních modelů Xperia. A Z2 s úhlopříčkou 13,2 cm nadchne každého amatérského filmaře. Dokáže totiž natáčet videa v rozlišení 4K, tedy 3840 x 2160 pixelů! Zároveň má schopnost točit rychlostí až 120 snímků za vteřinu s následnou možností zpomalení záznamu.

Cena: 16.000 Kč

 

Dva displeje: Yota phone

Mobil YotaPhone se pyšní dvěma displeji.
Autor: Mobile World Congress

Se zajímavou vychytávkou se pochlubila ruská společnost Yota Devices. Jejich YotaPhone má dva displeje. Ten přední je standardní Full HD o velikosti 12,7 cm s rozlišením 1920 x 1080 pixelů, na zadní straně najdete úsporný e-ink displej, kterým jsou vybaveny elektronické čtečky.

Cena: Zatím neznámá

 

Obří hybrid: LG G Pro 2

LG G Pro 2 kombinuje prvky tabletu a chytrého telefonu.
Autor: Mobile World Congress

Model LG G Pro 2 jihokorejské firmy LG navazuje na předchozí generaci G. Jde o tabletofon, tedy hybrid mezi tabletem a telefonem, proto nepřekvapí jeho gigantický rozměr s úhlopříčkou 15 cm. Podobně jako Xperia Z2 od Sony umí natáčet super ostrá videa o rozlišení 3 840 X 2 160 pixelů.

Cena: Zatím neznámá

 

Průkopník: Yezz Andy A5QP

Yezz Andy A5QP má osmijádrový 1,7GHz procesor.
Autor: Mobile World Congress

U nás nepříliš známý francouzský výrobce Yezz se v Barceloně prezentoval telefonem s krkolomným názvem Andy A5QP. Konkurentům stačí, co se velikosti displeje týče (12,7 cm), jinak pokulhává. Ovšem jako jediný z představených strojů ho pohání »průkopnický« osmijádrový 1,7GHz procesor.

Cena: 8 700 Kč