Ve čtvrtek v 18:57 přijal dozorčí Městské policie Český Těšín oznámení, že na Nábřeží Míru u tenisových kurtů se pohybuje podnapilý muž, u kterého hrozí spadnutí do řeky. Hlídka ihned vyjela na místo a začala prohledávat břeh řeky, jeden strážník procházel nábřeží pěšky a druhý z vozidla osvětloval břeh řeky. Z polské strany hranice najednou někdo začal křičet, že v korytě řeky leží člověk. Strážníci okamžitě běželi k místu události.

Dívka, která poblíž venčila psa, skočila do vody jako první a držela muži hlavu nad hladinou vody. Za ní skočil do vody strážník, který společně s dívkou a druhým strážníkem dostali muže na břeh.

Jelikož muž byl podchlazený a nebylo zřejmé, jak vážné je jeho zranění, strážníci přivolali záchranáře.

Do příjezdu sanity strážník s mužem (1957) komunikoval a prováděl jednoduchou masáž, aby v dotyčném rozproudil krev. Strážníci také muže zabalili do přikrývky z vozidla.

Po ošetření RZS byl muž převezen do Nemocnice Karviná. Strážníci na místě poděkovali dvaadvacetileté dívce, která jako první skočila do koryta řeky a duchapřítomně nadzvedla hlavu postiženého, aby nedošlo k tonutí.

„Dívka projevila velkou dávku odvahy, když se potmě vrhla do vody. Chceme ji poděkovat alespoň kyticí a albem o historii města,“ uvedl starosta Vít Slováček s tím, že občanskou odvahu odměňují poměrně často, jen někdy se o těchto činech veřejnost ani nedoví. „Mnohdy je to s ohledem na jejich bezpečí. Naposledy se ocenění dostalo mladé ženě, jejíž všímavost pomohla odhalit policistům zloděje platebních karet, to jsme také nemohli zveřejnit její totožnost,“ uvedl starosta.

Dorota Havlíková tisková mluvčí město Český Těšín