Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tabu prolomeno: Vozíčkářka se stala hvězdou fashion weeku

18. února 2014 | 15:08

Newyorský fashion week prolomil všechna tabu a na přehlídkové molo pustil modelku vozíčkářku. Dr. Danielle Sheypuk (35) se tak stala vůbec první vozíčkářkou, která předváděla na takové prestižní módní události.

Pětatřicetiletá Danielle Sheypuk, která se věnuje mediální činnosti a obhajování zdravotně postižených lidí, si pro svůj modelingový debut nemohla přát nic lepšího, než je právě newyorský fashion week. Jako modelku si ji vybrala návrhářka Carrie Hammer a vybrala pro ni outfit sestávající z černého svetru a sukně potištěné novinovým vzorem.

Danielle Sheypuk
Autor: Instagram.com
„Rozhodla jsem se seslat na molo nový idol, který nebude z řad modelek,“ okomentovala své rozhodnutí návrhářka a dodává, že pro její práci je důležité, aby ženy pozitivně vnímaly své tělo a aby věděly, že její šaty nejsou jen pro modelky.

Danielle Sheypuk
Autor: Instagram.com
I lidé se zdravotním postižením se chtějí líbit

Nejedná se o první úspěch Danielle Sheypuk. Už v roce 2012 obdržela titul vozíčkářka roku a tehdy se rozhodla proniknout i do světa módy. „Lidé se zdravotním postižením jsou nevyužitými spotřebitely, co se týká módy. I my čteme časopisy, milujeme nakupování a chceme se líbit,“ říká Danielle, která je na vozíčku od pěti let, kdy jí byla zjištěna spinální svalová atrofie. „Móda je o tom, že oblékáte tělo, jaké máte, a nezáleží na tom, jak vypadáte. Jde o to zdůraznit své přednosti a to jde i když jste na vozíčku.“