Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Polský pedofil prý žije tajně u nás. Čeští rodiče mají strach!

Autor: Saša Vetkovská, kru - 
18. února 2014
05:00

Hrůza obchází rodiče malých chlapců od minulého úterý v Polsku a teď i u nás. Odsouzený polský pedofil a vrah čtyř hochů ve věku od 11 do 13 let Mariusz Trynkiewicz (51) se dostal u sousedů po 25 letech na svobodu. A teď prý se zabydlel v Česku.

„Žije tam s novou identitou, falešným pasem, zaplaceným bytem, telefonem a měsíčním kapesným,“ uvedl polský zpravodajský server Fakt s odvoláním na své anonymní zdroje. Trynkiewicze měla k nám odklidit jako chráněného svědka polská vyšetřovací služba CBS, aby ho zabezpečila před lynčováním.

Policie o jeho pohybu u nás dosud nemá tušení. „Nedokážu si představit, že by tato osoba splňovala zákonné podmínky ochrany na území České republiky,“ uvedl náměstek policejního prezidenta Václav Kučera. Pokud by se v Česku objevil, přijme prý policie opatření k zajištění bezpečnosti občanů. „Veřejnost bychom informovali,“ dodal mluvčí Policejního prezídia Jozef Bocán.

Co s »úchylem« u nás?

„Zpravidla existuje kontaktní policista, který dohlíží na chování rizikové osoby,“ řekl Blesku advokát Josef Doucha. Sledovaný se mu musí pravidelně hlásit. Záleží také na tom, do jaké míry je ještě nebezpečný. „Jsem mírný skeptik. Pokud jde o deviaci, nelze hovořit o vyléčení, lze hovořit jen o zbrzdění sexuálních pudů. Jakmile dotyčný vysadí léky, je to zpět. Ani kastrace není zcela účinná,“ dodává Doucha.

Severní Morava ve strachu

Strach o své děti mají  nyní ženy ze severní Moravy. Právě tam by se mohl ukrývat obávaný pedofil z Polska. Podle dotázaných žen neměli Poláci vězně nikdy propustit. „Taková zrůda by vůbec neměla opustit brány věznice. Litovala jsem Poláků a dnes jsem se dozvěděla, že se údajně pohybuje na severní Moravě. Opravdu se bojím o děti,“ posteskla si Zdeňka z Ostravska.

Podobně to cítí i Monika. „Zabil čtyři nevinné děti. Ani nechci mluvit o tom, co s nimi dělal před tím. Zasloužil si provaz. Naše úřady by ho měly vykázat ze země,“ řekla další z rozčilených matek.

krupan10 ( 18. února 2014 10:47 )

šmuclerbanda musí pořád vysírat a lhát, jinak by Plesk nikdo nečetl

romanetta ( 18. února 2014 08:36 )

romanetta ( 18. února 2014 08:35 )

Kdo oblbuje lidi? No přece Blesk. Potřebují za každou cenu nějakou senzaci.

zlomirek ( 18. února 2014 08:20 )

C o, odcestuje do USA a tam se v pohodě ztratí...

zlomirek ( 18. února 2014 08:16 )

Byl to učitel tělocviku.. Duka říkal v radiu, že řešili kněze pedofila... asi ho nechali bejt, protože to uzavřel, že mezi učiteli je jich stejný počet..

Zobrazit celou diskusi