Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Češka Michaela přežila v USA dvě sněhové bouře: Takové mrazy v New Yorku neviděli 18 let!

Autor: shp - 
7. ledna 2014
17:22

Se snoubencem žije v momentálně sněhem zavátém New Yorku. Přežila již dvě sněhové bouře a v noci jí okna bičují vichry a sužují mrazy -17 stupňů Celsia. Češka Michaela Matějková říká, že kvůli zimě v ulicích neuvidíte ráno ani živáčka.

Michaela žije v New Yorku necelý rok. „Toto je první zima v USA, ale můj snoubenec Gopal říká, že takové extrémní mrazy a vítr tu za 18 let, co žije v New Yorku, nebyly, řekla Češka Blesk.cz.

Extrémní počasí přitom komplikuje život v New Yorku. „Bydlíme ve čtvrti Queens. Noční teploty dosahují -17 stupňů. Ráno na ulici neuvidíte člověka, jelikož je -14 stupňů,“ popsala mrazy Michaela.

Lidé kvůli sněhu chodí po ulicích

Situace se ani po několika dnech nelepší. „Některé školy i obchody jsou zavřené. O úklidu chodníku tu nemůže být řeč, takže běžně vidíte lidi chodit po ulici za plného provozu,“ dodala Češka.

Nejhorší podle ní ale byly drsné sněhové bouře. „Za poslední dva týdny jsme měli dvě sněhové bouře, které nám poničily střechu. Zima nám o sobě dává pěkně vědět,“ uzavřela Michaela.

V Kanadě -37, v Kalifornii 20° C

Na výzvu Blesk.cz reagoval také Michael Pokorný, který žije v Kingstonu v kanadské provincii Ontario. "Dnes s větrem je -37° C. Hodně ledu na ulicích, jediná věc dobrá je to, že je krásná slunečná a modrá obloha," napsal nám do redakce.

Máme tu krásně, i když mrazivo. Je tu je -35°, ale azurová obloha," popsala redakci zimu v kanadském Saskatchewanu Zuzana Krausová.

Dost v teple jsou obyvatelé západního pobřeží. "V Kalifornii je nádherně slunečno. Na dnešek hlásí plus 20 stupňů," napsal Blesk.cz Jiří Samuel, který připojil i fotografii z Huntington Beach pro srovnání s vymrzlými oblastmi.

Žijete v mrazy stižených Spojených státech a bojujete se zimou? Napište nám na tip@blesk.cz jak!

_banderas ( 11. ledna 2014 19:54 )

Pěkný příspěvek, souhlasím, pouze na " Chemtrails" mám jiný pohled. Není to nesmysl. Vysvětli mi, prosím, co to tedy je dle tvého názoru. Dík.

lounyc ( 10. ledna 2014 23:36 )

Priteli, tak zaprve je to "Amici versus cely svet" a zadruhe nesmis verit vsemu co se na u2b ukaze lol, dneska uz kazdy blbec dokaze s tranzistorakem naeditovat jakoukoliv blbost a vypustit to na u2b. Kdeze jen je slavna Nibiru a konec sveta 2012 lol, to byla jedna z nejkasnejsich ukazek kam az lidska blbost muze zajit. Apropo s tim HAARP souhlasim i kdyz si myslim ze tahle "instalace" na jejimz prvopocatku stal Tesla jeste poradne neprojevila svuj potencial. Nicnene "Chemtrails" jsou absolutnim nesmyslem a to z jednoho prosteho duvodu a to $$$$, jsou daleko jednoduzsi a levnejsi zpusoby (ironij i je ze za to sami platime)jak do nas napraskat hromadu Sra#$%^7 nez cpat penize do draheho leteckeho "rozprasovace" lol.

_banderas ( 10. ledna 2014 19:35 )

Neustále to berete jako Amíci versus Češi, jaké máme počasí, ale málokdo ví, že za tím je chemtrails a haarp systém, který ovlivňuje počasí, a nejen to, na youtube se dočtete víc, kdo má zájem.

lounyc ( 8. ledna 2014 20:40 )

Tak to te musim opravit tady se dela show jenom kdyz snezi a nebo vydatne prsi protoze se ti nasi kluci Newyorksti nemuzou prispusobit "brutalnim" podminkam ktere se pomalu rok co rok opakuji lol. Nicmene v Cechach se z toho dela kovbojka pokazde, musis to pochopit... neni o cem psat lol.

lounyc ( 8. ledna 2014 13:38 )

OMG overuje si vubec nekdo ty informace nez to uverejni nebo je uz na tom blesk tak spatne ze potrebuje zaplacnout ty stranky jakym koliv nesmyslem jen aby nezely prazdnotou... Ona tady v NYC zije jen rok ale vytrubuje trubka do sveta ze tady nic takoveho nebylo uz 18ct let lol, tohle tady v NYC je pravidelne co par let a bylo uz hur, jedno ji ale musim nechat ze amici na to nejsou staveni a ackoliv se tahle scenerie opakuje pravidelne tak se nejsou schopni poucit a pripravit se na dalsi cyklus lol.

Zobrazit celou diskusi