Akce z první osoby, akce z třetí osoby, zběsilé akce, plíživé akce, bojovka nebo horor. Z našeho seznamu nejlepších her pro letošní rok si každý hráč vybere svého favorita. Ať už je jeho oblíbený žánr jakýkoliv.

10.) Dead Space 3

Hodnocení: 8/10

Tento druh Nekromorfa je nebezpečný kvůli své rychlosti
Autor: Electronic Arts
Kombinace hororu a akce dopadla i napotřetí skvěle. Zasněžená planeta Tau Volantis je atmosferická a na každém kroku se nachází nějaká nástraha. Třetí díl Dead Space také poprvé představil kooperativní hru pro dva hráče, která byla trefou přímo mezi oči.

 

9.) Injustice: Gods Among Us

Hodnocení: 8/10

Supermanův laserový útok z očí
Autor: Warner Bros. Interactive
Strhující akční hratelnost, ti nejzajímavější bojovníci z řad superhrdinů DC Comics a poutavé interaktivní arény. Bojovka Injustice: Gods Among Us od tvůrců ceněné série Mortal Kombat je sázkou na jistotu. Zvláště pokud jste vždy toužili po tom, obléct si kostým Batmana nebo Supermana.

 

8.) God of War: Ascencion

Hodnocení: 8/10

Připrav se na útok, nestvůro!
Autor: Sony
Poslední dobrodružství boha války Kratose pro PlayStation 3 nedopadlo jinak než epicky. Krvelačný hlavní hrdina řeže vše kolem sebe, trhá hlavy i končetiny a poradí si i s obřími bossy nebo naopak hádkami, nad kterými si bude muset namáhat pleš.

 

7.) Tomb Raider

Hodnocení: 8/10

Ještě kousek!
Autor: Crystal Dynamics/Square Enix
Kultovní série Tomb Raider prošla restartem, který je stejně přitažlivý jako Lara Croft sama. Nejnovější díl je zaměřen na holé přežití. Hlavní hrdinka se utká s padouchy, prozkoumá celý ostrov a čas od času dojde i na nějakou tu hádanku. A ta akce, a ta grafika, a ta hratelnost! Prostě paráda.

 

6.) Assassin’s Creed IV: Black Flag

Hodnocení: 9/10

Džungle je nádherně zpracována a je v ní radost lovit, ehm, kořist.
Autor: Ubisoft
Rozlehlý svět plný měst, opuštěných exotických ostrovů i oceánu. Plíživá hratelnost, kterou prokládají boje proti více protivníkům, vedlejší mise, hledání pokladů, lovení žraloků i bitvy korábů. Assassin’s Creed IV: Black Flag je jednoznačně tím nejlepším, co asasínská série hráčům přinesla. Graficky jde navíc o neskutečnou nádheru.

 

5.) DmC: Devil May Cry

Hodnocení: 9/10

Dantovy pistole drží nepřátele od těla
Autor: Cenega/Capcom
Sága zběsilých akcí Devil May Cry dostala výrazný facelift a s ním i mladšího a jinak vypadajícího hrdinu. Vše ostatní, od krvelačných démonů čekajících na porážku přes možnost vylepšovat vlastní schopnosti a získávat nové chvaty, až po nezapomenutelné bitky, zůstalo nedotčeno. I proto je DmC: Devil May Cry taková pecka.

 

4.) Far Cry 3: Blood Dragon

Hodnocení: 10/10

Odstřelovačkou lze logicky zlikvidovat nepřátele na velkou dálku. A vylepšit ji můžete výbušnými střelami
Autor: Ubisoft
Co se stane, když vezmete fenomenální střílečku v otevřeném světě tropických ostrovů a přetvoříte ji v béčkově vypadající sci-fi akci? Nejlepší herní přídavek vůbec. Blood Dragon představil známou akci v novém hávu, se spoustou neotřelých nápadů, a navíc s osobitým humorem retro videoher. Této hře prostě nešlo odolat.

 

3.) The Last of Us

Hodnocení: 10/10

Zápalnými lahvemi můžete zlikvidovat několik protivníků najednou
Autor: Sony
Svět, jak ho známe, již neexistuje. Po povrchu se procházejí nemrtví, které ve zrůdy přetvořily agresivní houby. Zbytky lidstva bojují o holé přežití. K tomu vám pomohou nejenom střelné zbraně, ale i prkna, cihly, cokoliv se dá použít. Vaším úkolem je dovést mladou dívku, která je vůči viru imunní, do bezpečí. Máte na to?

 

2.) Grand Theft Auto V

Hodnocení: 10/10

Na ulicích Los Santos můžete rozpoutat hotové peklo
Autor: Rockstar
Neskutečně velký stát San Andreas, ve kterém se nalézá propracované město Los Santos i přilehlý venkov. Nezapomenutelná trojice hlavních hrdinů, možnost střídat jejich mise, plnit vedlejší úkoly, sbírat předměty nebo se jen tak projíždět kolem a sledovat krásy jednoho z nejlepších virtuálních světů. To je Grand Theft Auto V, jednoznačně nejlepší díl série gangsterek a jedna z nejlepších her všech dob.

 

1.) BioShock Infinite

Hodnocení: 10/10

Krásy Columbie jsou nesmírné
Autor: 2K Games
Osobitý futuristický retro styl, nezaměnitelný příběh, skvělá Elizabeth jako doprovod a nezapomenutelné město v oblacích Columbia. K tomu chytlavá akce, možnost vylepšovat vlastní schopnosti a spousta dalších pro a nej. BioShock Infinite dokázal to, o čem se většině pokračování herních hitů může jenom zdát. Stal se nejlepším dílem již tak ceněné série. A naší hrou roku.