Život Martina Stropnického a Veroniky Žilkové je plný překvapení, to největší na sebe ale práskli až po zvolení Martina do Poslanecké sněmovny. Stropnický totiž musel přiznat svůj majetek a podle tohoto papíru ve svém výlučném vlastnictví má jen dva pražské byty – v Holešovicích a na Vinohradech - a dvě osobní auta. A díky čemu?

Slavný pár totiž přiznal, že se v roce 2008 před svatbou zachoval chladnokrevně a podepsal předmanželskou smlouvu! „Vzhledem k existenci manželské smlouvy uzavřené při příležitosti sňatku s mojí ženou Veronikou Žilkovou nevlastním žádný další majetek, který by případně plynul z manželského svazku,“ píše Stropnický v prohlášení.

Iniciátorkou smlouvy byla žena

A kdo by si myslel, že tím rozumnějším, kdo navrhl smlouvu, byl právě Martin, tak ten by byl na těžkém omylu! Podepsání takovéto smlouvy totiž iniciovala herečka Veronika Žilková. „Ano, je to pravda. Bylo to na můj popud. Mám totiž hodně dětí, takže to vlastně bylo kvůli nim,“ potvrdila deníku Aha! sama herečka.

Ta by se v případě rozvodu s novopečeným poslancem vůbec neměla špatně. Podle všeho je matka šesti dětí vlastníkem domu v Praze Suchdole, kde s rodinou žije, dále jí patří veliký dům v Tuchoměřicích, který jednou připadne právě dětem, byt v Roztokách u Prahy a v neposlední řadě i chalupa po rodičích v Orlických horách. Žilková tedy byla pro Stropnického skvělou partií.

Není se co divit, že si Žilková chtěla svůj majetek pojistit a v případě rozpadu manželství společné jmění manželů!