Novou Miss Universe se dnes na slavnostním vyhlášení v Moskvě stala Gabriela Isler z Venezuely. Tanečnice flamenca a zaměstnankyně televize Venevision uspěla v obří konkurenci - soutěže se zúčastnilo 85 dívek, do finále jich postoupilo pouze 16. Za branami finále přitom zůstala i česká zástupkyně, krátkovlasá Gabriela Kratochvílová.

Nejkrásnější dívku "vesmíru" korunovala loňská Miss Universe, Američanka Olivia Culp (21). A vítězka se může těšit nejen z prestižního titulu, ale i cen v hodnotě přes čtvrt milionu dolarů (5 milionů Kč). Samotná korunka přitom stála 120 tisíc dolarů. Soutěž, která začala jako lokální show v Long Beach v Kalifornii, se tak vyšplhala opravdu k astronomickému rozpočtu. Není to ale žádný problém pro jejího pořadatele - miliardáře Donalda Trumpa, který ji vlastní společně s televizí NBC a snaží se konkurovat jiné soutěži krásy, Miss World.

I mezi porotci pak letos byly známé tváře - třeba zpěvák skupiny Aerosmith Steve Tyler. Slavnostnímu vyhlášení však letos předcházel skandál, kdy moderátor finálového večera, homosexuál Andy Cohen, již v srpnu odvolal svou účast na protest proti kontroverznímu ruskému zákonu o zákazu propagace netradičních sexuálních styků mezi mládeží. Cohena pro dnešek nahradil moderátor televize NBC Thomas Roberts, rovněž gay.

Kratochvílová zaujala

Ačkoli se vítězka soutěže Česká Miss 2013 Kratochvílová neprobojovala mezi finalistky, vzbudila pozornost. Server International Business Times ji zařadil mezi pět účastnic, které podle něj nejvíce přitahovaly zájem médií. Kratochvílová podle IBTimes zaujala především svým krátkým sestřihem a vítězstvím v jedné ze "zahřívacích" soutěží - ve volbě Bond Girl. Server zároveň upozornil, že tato 23letá česká kráska jako jedna z mála soutěžících dostala pozvání k účasti na doprovodných VIP show.

Fotogalerie
21 fotografií