Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chcete mít vysoké a chytré dítě? V těhotenství musíte pít hodně mléka

Mléko je v těhotenství velice důležité a to nejen pro samotný vývoj plodu, ale také pro pozdější růst a také inteligenci dítěte.
6. září 2013 | 10:39

Ovlivnit to, jak bude vaše dítě vysoké, můžete už během těhotenství, podle vědců k tomu stačí vypít 150 ml mléka denně.

O mléce, jako podpoře růstu dětí se hovoří snad od pradávna, nyní ale lékařské studie potvrdily, že jeho vliv na růst člověka trvá až do dospělosti. Pokud tedy toužíte po vysokém dítěti, měla byste si dopřávat během těhotenství minimálně 150 ml mléka denně. Potomek pak bude nejen vzrostlejší, ale také bude mít až do dospělosti vyšší hladinu inzulínu v krevním oběhu, čímž bude chráněn před cukrovkou.

Mléko je v těhotenství velice důležité a to nejen pro samotný vývoj plodu, ale také pro pozdější růst a také inteligenci dítěte.
Autor: Shutterstock.com
Dvacet let trvající studie vědců na Islandu, v Dánsku a Americe prokázala, že mladí lidé, jejichž matky pily v těhotenství denně mléko, jsou vyšší než jejich vrstevníci.

 

Nejen centimetry, ale také IQ

 

Stejně tak bylo britskými vědci zjištěno, že tyto děti mají navíc nejen centimetry, ale také IQ body. Mléko obsahuje jód, který má v těhotenství vliv na vývoj mozku plodu. A právě on může podle lékařů za to, že vaše dítě bude chytřejší, naučí se rychleji číst a také bude logicky smýšlet.

Mléko je lék na všechny neduhy!
Autor: Profimedia.cz
Není mléko jako mléko

Pokud mluvíme o mléce, nejedná se o ani o odstředěné a ani o polotučné mléko, ale naopak o pěkně tučné a nejlépe bio čerstvé mléko. Podle odborníků je to kravské mléko, které obsahuje dostatečné množství živin, vitamínů a vápníku.