Josef má zcela jistě strach, že ho tenhle démon připraví o další blízkou osobu, a proto nechce Ivetu pustit z dohledu. I když důvodů bude asi více...

Spojuje je smrt

Problém s alkoholem! To je paradoxně to, co spojuje Ivetu Bartošovou s Josefem Rychtářem. Oba s ním měli co dočinění už jako velmi mladí. Oba se museli dívat na to, jak tenhle démon zabíjí jejich táty. „Můj otec na alkohol zemřel, vím, jak se chová člověk, který je na něm závislý, jak vypadají abstinenční příznaky a také vím, že pokud on sám nechce, nikdo mu nedokáže pomoci. I my jsme se o to jako rodina v případě táty snažili, ale je potřeba, aby si to sám přiznal a měl vůli,“ svěřil Blesku Rychtář letité tajemství.

Chce ji léčit doma

Vypadá to, že i nyní Josef věří, že svoji »Džambulku« dokáže vyléčit sám. „Není v tak špatném stavu, jako byl můj otec,“ ubezpečuje s tím, že se usilovně snaží přimět ji, aby si svůj problém konečně přiznala. "Není možné ji vzít a proti její vůli ji zavřít do blázince. Musí nejprve sama v sobě najít vůli a přiznat si problém. Až poté ji lékař doporučí umístění v léčebně. Ale hlavně ona to musí chtít, ale to se zatím nestalo," vysvětluje Josef Rychtář důvody, pro které Iveta stále nenastoupila ústavní léčbu.

Fotogalerie
8 fotografií