Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bárta i Škárka jsou nevinní! Soud je očistil, prý nic nespáchali

Autor: simao, ČTK - 
26. března 2013
11:58

Čistější než lilie. Víta Bártu a Jaroslava Škárku dnes soud definitivně zbavil obvinění v jejich úplatkářské kauze. Žádného trestného činu se tak podle soudu nedopustili, žádný trest nedostanou, a tak již nemusí mít strach, že by šli dokonce do vězení. Proč také? Jsou čistí, nikdy nic nebylo, nic se vlastně nestalo...

Kdo se směje naposledy, ten se směje nejlépe, říká známé přísloví. Vít Bárta dnes důvod k úsměvu rozhodně má. Pražský městský soud totiž potvrdil osvobozující rozsudek v trestní kauze, která předsedu Věcí veřejných málem dohnala za mříže.

Vít Bárta, ani poslanec Jaroslav Škárka, se však prý korupčního jednání nedopustili. Soud nevyhověl odvolání státní zástupkyně, která politiky vinila z podplácení a z přijetí úplatku.

A protože je dnešní rozhodnutí pravomocné, mají Bárta se Škárkou vláčení po soudech patrně již za sebou. Obžalobě se nepodařilo prokázat, že Bárta uplácel své někdejší stranické kolegy Škárku a Kristýnu Kočí.

Měl jim prý dát 170 tisíc a 500 tisíc korun za to, aby k němu byli loajální a prosazovali jeho zájmy ve straně. Škárka měl pak úplatek přijmout a část peněz použít. Bárta kvůli kauze rezignoval na post ministra dopravy. Hájil se však tím, že spolustraníkům peníze jen půjčil. A odvolací soud dospěl k závěru, že se nikdo trestného činu nedopustil.

Škárka: Pro mě je Bárta korupčník

"Pokud jde o jednání obžalovaného Víta Bárty, dospěli jsme k závěru, že není trestným činem. Chybí tam totiž ten základní předpoklad, že předání peněz - bezúročné půjčky - bylo provedeno tak, aby byl ovlivněn obecný zájem," uvedla však dnes předsedkyně odvolacího senátu Jarmila Löffelmannová.

"Pro mě je nepřijatelné, že korupčník Bárta vyvázl bez trestu," řekl při odchodu ze soudní síně Škárka. "Jsem i nadále přesvědčen, že (Bárta) dával finanční prostředky lidem a že to nebyly půjčky a dával je s konkrétním cílem," dodal státní žalobce Hackl.

slava123 ( 26. března 2013 15:29 )

Jak jinak

gamehoror ( 26. března 2013 13:57 )

Pak jsou vini Ti druzí za pomluvy a politické intriky.

ppadys13 ( 26. března 2013 13:54 )

to je výsměch všem obyčejným lidem

havran2 ( 26. března 2013 13:54 )

Je to šaškárna

sores ( 26. března 2013 13:35 )

Tak tu máme další kříšťálově čistší nežli křišťál!! Jó vážení, prachy jsou mocné afrodiziakum, ty neodmítne nikdy nikdo ani u soudu.

Zobrazit celou diskusi