Nejlepším bojovníkem s chutí na jídlo je pravidelný přísun energie, který vám zajistí pouze pravidelná a vyvážená strava. „Při krabičkové dietě hlad mít nebudete, protože každé 2-3 hodiny budete jíst. Celodenní strava obsahuje pět jídel: snídani, dopolední svačinu, oběd, odpolední svačinu a večeři,“ říká Martina Vojtíšková (Dietavkrabičce.cz)

Při nedostatečném příjmu kalorií během dne nás přepadá chuť na jídlo večer. Většinou sáhneme po nějakém "zobání", které je ale většinou velice kalorické (klobása, sýr nebo slané brambůrky apod.). Při hubnutí je to velice nešťastné řešení, protože sníme velice kalorické potraviny večer, všechnu energii z nich tělo nevyužije a tu nevyužitou si ukládá ve formě podkožního tuku.

Tip na zdravou variantu večerního zobání:

1. Místo nezdravých tyčinek a brambůrek si připravte jogurtový dip s bylinkami a zeleninové tyčky, např. z okurky, mrkve a řapíkatého celeru.

2. Pokud vás přepadají chutě na jídla, která nepatří zrovna mezi ty dietní, stačí si ohlídat technologickou přípravu daného pokrmu a udělat si z klasického jídla vlastně redukční variantu - příkladem můžou být třeba různé druhy moučníků a dezertů – např. tiramisu.

Tip jak si připravit oblíbené tiramisu zdravou cestou:

Tento obecně velmi tučný moučník se připravuje z mascarpone (40% tuku), cukrářských piškotů a slazené kávy. O nic méně chutná je ale varianta, kdy tiramisu připravíme z ricotty (10% tuku a zakysané smetany 8-12% tuku), dětských piškot a kávy bez cukru.

Připravila dietavkrabičce.cz

sleviste_hubnuti
Autor: sleviste