Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče vlčích dětí na útěku: Nenastoupili do vězení, jde po nich policie

Autor: psch, ČTK - 
18. ledna 2013
15:33

Rodiče vlčích dětí nenastoupili do vězení, už dva měsíce po nich pátrá policie. Martin K. (37) a Hana K. (37) dostali čtyři a dva roky vězení, kam měli nastoupit v polovině listopadu minulého roku, tak ale neučinili.

Vrchní soud oběma rodičům Martina (4) a Hostivíta (3) vyměřil na konci října čtyřletý a dvouletý trest, z čehož nižší sazbu dostala matka chlapců. „Nešlo o týrání, ale o těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, zanedbání povinné výchovy a ohrožování výchovy mládeže,“ vysvětlil soudce Vladimír Král.

"Výzva k nástupu byla datována na 23. listopadu a doteď nejsou ve výkonu trestu," uvedl mluvčí pražského městského soudu Libor Vávra. S otcem Martinem K. se nemůže spojit ani jeho advokát.

Oba malí chlapci nikdy neopustili byt v činžáku v pražských Vinohradech. Jejich matka v těhotenství ani v jejich dětství nenavštívila dětského lékaře, Martin a Hostivít nebyli zapsáni v matrice, ani nikdy nebyli očkováni. Jejich existence vyšla najevo až v dubnu 2011 díky vyšetřování domácího násilí. Hana K. tehdy volala o pomoc, protože ji údajně napadl manžel.

Zanedbané děti skončily u příbuzných. Podle vyjádření znalců byli oba chlapci silně opoždění a trpěli následky špatné výživy. Lékaři u soudu popsali, že děti nebyly zpočátku schopny požívat tuhou stravu, protože neuměly kousat.

Muži původně městský soud vyměřil osmiletý trest vězení, matce podmínku, odvolací soud ale ženě trest zpřísnil, otci naopak zmírnil. Podle vrchního soudu nešlo o týraní svěřené osoby, ale o těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, zanedbání povinné výchovy a ohrožování výchovy dítěte. Odvolací soud také proti původnímu rozhodnutí upustil od uložení ochranného léčení matce.

peterwilliams ( 19. ledna 2013 04:55 )

to jsou odporné zjevy ,takové by neměli se dožít důchodu

peterwilliams ( 19. ledna 2013 03:52 )

a mě je to jedno

bjutifl ( 18. ledna 2013 22:54 )

To zrovna ne. Ale jsem z branže a znám se s někým, kdo byl při natáčení toho podvodu. Ale to už jsem tu taky psala

bjutifl ( 18. ledna 2013 20:05 )

To ti nestačí, že děti byly zavřený jak ve vězení, jíst dostaváli jednotvárnou nevyhovující stravu jenom aby přežily, oblečení prakticky žádný, hygiena katastrofální, výchova nula, láska nula????????? Trvalý psychický i fyzický následky na celý život S tím dokumentem tu vůbec neargumentuj Už tu bylo tolikrát napsaný, že byl natočenej na objednávku ze těžký prachy a že se každej záběr točil třeba stokrát, aby tam děti vypadaly teoreticky normálně, že i ty by sis to moh pamatovat.

bjutifl ( 18. ledna 2013 19:55 )

Škoda by jich nebyla. Ty děti zůstanou těžce poznamenaný na celý život

Zobrazit celou diskusi