Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Metalista Randy, který údajně zabil fanouška: V únoru ho čeká soud!

Autor: psch - 
2. ledna 2013
14:59

Americký metalový zpěvák Randy Blythe (41), který měl zabít fanouška, půjde k soudu 4. února. V české vazbě strávil zhruba měsíc, po zaplacení osmimilionové kauce ho pustili a on odcestoval zpět do USA. On sám i jeho právník se ale dušují, že k soudu opravdu dorazí.

Blythe je obžalovaný z úmyslného ublížení na zdraví s následkem smrti. Na pražském koncertu metalové skupiny Lamb of God měl shodit fanouška Daniela N. (†19) z pódia. Mladík se praštil do hlavy a v nemocnici zraněním podlehl. Zpěvák si ale na incident údajně nepamatuje. „Při koncertu nenosím brýle a vidím jenom obrysy,“ prohlásil u soudu.

Blythe se soudu musí zúčastnit osobně. „Vydali jsme Randy Blythovi soudní předvolání a on je povinen se osobně zúčastnit soudního procesu,“ řekla mluvčí soudu Martina Lhotáková.

On sám, ale i jeho právník, se dušují, že k soudu dorazí. „Je pro mě naprosto nezbytné to udělat, vrátím se do Prahy k soudu. Jsem si stoprocentně jistý svou nevinou a nebudu se skrývat v USA,“ napsal ve svém prohlášení metalista. „Pan Blythe se rozhodně chystá na soud přijet, to mi slíbil a to jsem také oznámil soudu,“ řekl Blesku jeho advokát Martin Radvan.

Blythe má v Praze být po celou dobu líčení. „V Česku by měl zůstat po celou dobu soudu, zatím nedal najevo, že by chtěl odjet před jeho skončením. To, jestli rozsudek padne už během naplánovaného soudního líčení, záleží na zvážení soudce a také na tom, jestli se dostaví všichni předvolaní svědci,“ řekl Radvan.

Metalistovi v případě prokázání viny hrozí pět až deset let vězení. Zpěváka zadržela policie minulý rok na konci června v Praze, kde měla jeho skupina koncertovat. Soud ho pak poslal do vazby. Tu po měsíci opustil, protože zaplatil osmimilionovou kauci a odcestoval zpět do rodné Ameriky.

mememumu ( 3. ledna 2013 11:10 )

Kdyby ve stejný den, co měl zabít, místo toho ukradl deset miliard, tak by se na něho ta amnestie taky nevztahovala. Ale ty si asi potřebuješ jen ufňuknout, že?

mememumu ( 2. ledna 2013 15:45 )

To neva, soud ho nepotřebuje.

hofihofi ( 2. ledna 2013 15:28 )

Ten bude cucet na nase soudy hehehe!

Zobrazit celou diskusi