Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bárta Škárku a Kočí neuplácel, půjčoval jim, tvrdí soud

Bárta teď chce kandidovat na předsedu Vévéček
Bárta teď chce kandidovat na předsedu Vévéček  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan, ČTK)
Autor: ČTK - 
19. prosince 2012
18:24

Vít Bárta a Jaroslav Škárka uspěli s odvoláním. Podle soudu se nedopustili žádného trestného činu. Bárta se chce ucházet o post předsedy Věcí veřejných.

Ke kandidatuře na šéfa VV se rozhodl po zveřejnění rozsudku odvolacího soudu, podle kterého se nedopustil uplácení někdejších stranických kolegů Kristýny Kočí a Jaroslava Škárky. Bárta to oznámil na podvečerní tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně.

Podle exministra dopravy byly Kočí a Škárka "loutky", které ho měly diskreditovat ve snaze očistit ministerstvo od stavební lobby, která předražuje nejen dálnice. "Proto jsem se na základě tohoto rozsudku a jeho komentáře rozhodl vyhovět řadě nominací, které jsem dostal od klubů z VV," řekl Bárta.

Na šéfa strany bude kandidovat se snahou zlevnit potraviny a výstavbu dálnic. Bárta tak spojí dvě oblasti, kterým se při svém politickém angažmá věnuje či věnoval.

Video  Kristýna Kočí svědčí proti Bártovi  - Sandra Apostolidisová
Video se připravuje ...


Bárta byl nepravomocně odsouzen za korupci. Podle soudce měl uplácet Kočí a Škárku tím, že jim nabídl finanční půjčky za podmínek výhodnějších než jsou běžně na bankovním trhu. Odvolací soud ovšem nařídil případ znovu projednat. Bárta podle rozhodnutí soudu rozhodně poslance neuplácel - není žádný důkaz, že nešlo o půjčky, jak se Bárta hájil. Rozhodnutí soudu zveřejnil server IHNED.cz.

Dosavadní předseda malé sněmovní strany Radek John na konci října oznámil, že už stranu vést nechce. Bývalý ministr vnitra začal pracovat ve vydavatelství mediálního magnáta Jaromíra Soukupa. Bárta je významným sponzorem strany a bývá označován za hlavní mozek VV.

imrich ( 19. prosince 2012 21:13 )

co to zase blesk plácá za nesmysly? Soud netvrdí, že to byla půjčka, soud pouze říká, že tu nejsou důkazy proto, aby se prokázalo uplácení a podvod!Ach jo!

majojo ( 19. prosince 2012 20:42 )

To se fekt nenajde nějakje potomek Praotce Čecha, kterej by se omluvil za to, kam nás to zatáhl a vyvedl nás aspoň k tomu moři?

majojo ( 19. prosince 2012 20:40 )

A teď před vánoceme mi, slavný soude, vyprávějte tu o Karkulce, Perníkové chaloupce, Sněhurce.... a na Štědrý den mi pusťte Mrazíka, ať mám klid. Hlavně že vám Bárta se Škátrkou přispěli na platy.

hrouzek ( 19. prosince 2012 18:50 )

 To už nás máte za úplné blbce nebo co? Všk my vám to všem jednou spočítáme.Máte se na co těšít vy bando prolhaná.Budete se válet ve vlastních lejnech vy mizerové.Ta svoleč je rozlezená všude.Ve vládě i v soudech a prostě všude. Jak nevyléčitelný svrab.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa