Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozor na silnicích: Česko sužuje sníh, teploty až -27 stupňů!

Situaci na silnicích komplikuje sníh
Situaci na silnicích komplikuje sníh  (Autor: ČTK)
Autor: shp - 
8. prosince 2012
11:16

Pokud se o probíhajícím víkendu hodláte vydat na výlet, dávejte na silnicích pozor. Celé Česko totiž sužuje sníh na vozovkách nebo rovnou sněhové přeháňky.

Sněhové přeháňky komplikují dnes po ránu jízdu řidičům na Českobudějovicku, Českokrumlovsku, Prachaticku a v jihočeské části Šumavy. Jinde nesněží. Vedlejší silnice jsou většinou pokryté ujetou vrstvou místy zledovatělého sněhu krytou posypem. Podle silničářů by měli řidiči věnovat jízdě zvýšenou opatrnost.

Sjízdné, ale s větší opatrností

Ve výše položených oblastech na východě Čech ležel dnes ráno na silnicích ujetý sníh. Místy může být i zledovatělý. Všechny silnice jsou ale sjízdné, uvádějí silničáři Pardubického a Královéhradeckého kraje. Ve Zlínském kraji byly dnes ráno všechny silnice sjízdné, silničáři nabádají motoristy k opatrnosti zejména ve vyšších polohách. Na inertně udržovaných silnicích leží ujetý sníh, místy zledovatělý.

Teploty pod 27 stupňů

Zmrazky mohou být například i na všech silnicích druhé a třetí třídy na Kroměřížsku. Silničáři posypem upravují nebezpečná místa. Největší zima byla dnes na Liberecku. Teploměry v Libereckém kraji naměřily dnes ráno místy až 20 stupňů Celsia pod nulou, v sousedním Ústeckém kraji bylo o něco tepleji. Mrazivé ráno zažily hlavně Krkonoše a Jizerské hory. Na Jizerce klesly teploty pod 27 stupňů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi