Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Policie ukončila vyšetřování metalisty Blythea a má jasno: Obžaloba!

Zpěvák Randy Blythe bude nejspíš obžalován ze smrti fanouška
Zpěvák Randy Blythe bude nejspíš obžalován ze smrti fanouška  (Autor: Martin Kroa)
Autor: ČTK, šim - 
13. listopadu 2012
17:13

Vyšetřování dva roky starého případu smrti Daniela N. (†19), který zemřel po koncertu metalové skupiny Lamb of God, je u konce. Policie uzavřela spis a zpěváka této americké skupiny navrhla obžalovat.

Nyní je na řadě žalobce. Ten spis prostuduje a rozhodne, zda pošle případ k soudu. Zpěvák již dříve odcestoval do USA, uvedl ale, že na soud se vrátí. Kriminalisté podle mluvčí Štěpánky Zenklové ukončili vyšetřování a návrh na obžalobu poslali státnímu zastupitelství minulý týden. "Žalobce by chtěl rozhodnout do konce listopadu," dodala Zenklová.

Případ se týká úmrtí fanouška kapely před dvěma roky: Blythe tehdy údajně shodil při vystoupení z pódia mladíka, který později zemřel na následky zranění hlavy. Zpěváka zadržela policie letos na konci června v Praze, kde měla jeho skupina koncertovat. Soud ho pak poslal do vazby. Policie jednačtyřicetiletého Blytha obvinila z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Soud nejdříve rozhodl, že zpěvák může jít na svobodu, pokud zaplatí kauci zhruba čtyři miliony korun. Proti tomu se odvolal státní zástupce a případ znovu projednal soud, který stížnost na propuštění sice zamítl, ale zvýšil kauci na přibližně osm milionů korun. Blythe poté peníze složil na účet soudu a po celkem pěti týdnech v české vazbě odcestoval zpět do USA.

Blythe podle rozhodnutí soudu nemá žádné omezující podmínky, mezi které obvykle patří například povinnost hlásit se v daných termínech na policejní stanici. Po dohodě s advokáty není prý důvod k podezření, že by se Blythe v budoucnu vyhýbal trestnímu řízení. Zpěvák sám po návratu z Česka řekl, že se na soud do Prahy vrátí. Podle svých slov chce očistit své jméno, protože si není vědom, že by některému z fanoušků ublížil.

schmid ( 3. prosince 2012 18:47 )

máš tam chybu debile.Předpona VY

angryagain ( 14. listopadu 2012 19:25 )

Skap Ty ko*kot!

cujevuxo ( 14. listopadu 2012 12:56 )

debil seš ty, máš se vyjadřovat k námětu a né sprostě rejpat do jiných, navíc těch, co jsou tu doma, tady už vám nic nepatří vy slovenský sv*i*ně, tak se podle toho chovejte, on ten venca klaus udělal dobře že vás vyhnal jako kocáb rusáky, on si dobře pamatoval, jaký ste za války byli fašistický prasata a lezli do konečníku hitlerovi, takže ty zku*r*venej slováku, spakuj svých pět švestek a mazej za starů breclav, ko*kote jeden tam si můžeš napadat svoje soukmenovce, dobytku nevychovaná,

pepazdp ( 14. listopadu 2012 11:35 )

Řek bych, že honěj vodu, že se jim vůbec nepovedlo zjistit, natož dokázat, kde kluk ke zranění skutečně přišel. Prostě to jenom zkoušej a státní zástupce to bude muset nakonec smést ze stolu.

lennne ( 14. listopadu 2012 05:59 )

Staci kdyz strci nos do EU a myslim, ze mame s USA dohodu o vydavani stihanych nebo odsouzenych osob, ted uz nemuze rikat, ze o tom nevedel.

Zobrazit celou diskusi