Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyhazovy v České televizi: Odchází Hrubeš a Sluková

S moderátory zpravodajství České televize Janem Hrubešem a Jitkou Slukovou ukončila televize spolupráci
S moderátory zpravodajství České televize Janem Hrubešem a Jitkou Slukovou ukončila televize spolupráci  (Autor: INT, Facebook, Repro ČT)
Autor: ljš, psch - 
5. listopadu 2012
16:39

Česká televize ukončila spolupráci se svými dvěma známými tvářemi. Dlouholetého moderátora zpráv Jana Hrubeše propustila z důvodu reorganizace, jeho kolegyně Jitka Sluková odchází na vlastní žádost.

Jan Hrubeš přitom patřil k nejznámějším tvářím "čtyřiadvacítky" a zprávy tam moderoval od počátku. V nedávné době se ale dostal do konfliktu se svou kolegyní Anetou Savarovou, která na něj podala trestní oznámení a obvinila ho ze stalkingu.

Podle dalšího jejího exmilence Miloše Brodského se však moderátorka Hrubešovi mstila za to, že se s ní rozešel. Podle televize je důvodem Hrubešova vyhazovu pouze reorganizace redakce.

Hrubeš se k vyhazovu konkrétně vyjadřovat nechtěl. „Problém je vyvolaný marginálně, řeším to s vedením zpravodajství. Jakmile jednání korektně vyřeším, zaujmu k tomu postoj, veřejně oznámím stanovisko a následující kroky," řekl Blesk.cz Hrubeš.

Vyhodili moderátora kvůli Savarové? Všechno tomu zatím nasvědčuje, sám moderátor takovou skutečnost popírá. Připustil ale, že by to mohlo spolu souviset.

Sluková skončila kvůli penězům

Narozdíl od Jana Hrubeše odešla moderátorka Událostí v regionech Jitka Sluková na vlastní žádost. „Já jsem odešla. Domluvila jsem se na tom s panem Mrzenou (Petr Mrzena, šéfredaktor zpravodajství České televize – pozn. red.). Důvod jsou podmínky k práci, které mi nevyhovují,“ řekla Blesk.cz Sluková. Konkrétně jí nevyhovuje počet služeb, ale především peníze.

Jestli moderátorka zůstane v médiích neví přesně ani ona sama. „Konkrétní místo neřeknu, protože ho sama nevím. Možná zůstanu u lektorské činnosti a individuálního moderování. Spíš se ale budu věnovat byznysu,“ řekla. O jaký byznys jde už ale neupřesnila.

lynx ( 7. listopadu 2012 07:19 )

Tak tento názor podepíšu.

zdesko ( 6. listopadu 2012 21:35 )

Když si to všechno člověk přečte (vlastně všechno ne, něco se čist opravdu nedá), tak budeme asi bez redaktorů a redaktorek. Ještě, že se tady nikdo nenaváží do sporťáků.

jaramila ( 6. listopadu 2012 11:07 )

fantom88 ( 6. listopadu 2012 10:59 )

ale Jitule, takhle se sama chválit, jsi trapná

savaroman ( 6. listopadu 2012 08:43 )

Nebyla to čistě náhodou Svarová, která dělala problémy i Robertu Zárubovi ? S Norou Fridrichovou jim přeji hodně štěstí.

Zobrazit celou diskusi