Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Okamura chce do Senátu: Ve Zlínském kraji kandiduje kvůli mámě

Tomio Okamura se chystá vstoupit do politiky: Pokusí se prorazit v senátních volbách na Zlínsku
Tomio Okamura se chystá vstoupit do politiky: Pokusí se prorazit v senátních volbách na Zlínsku  (Autor: Blesk)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
4. června 2012
09:37

Kvůli své matce se prý rozhodl pro kandidaturu ve Zlínském kraji a na podzim se pokusí protlačit do Senátu. Politické ambice Tomia Okamury mají stále jasnější obraz. Na Hrad to nevypadá, do boje vstoupí jako nezávislý senátorský kandidát.

Není spokojený se současnou politickou situací v republice, prezidentské průzkumy však ovládli jiní (především trojice Fischer, Švejnar a mohutně se dotahující Zeman), a tak by podnikatel Tomio Okamura vzal nejspíš za vděk i senátorským křeslem.

Kandidovat bude jako nezávislý ve Zlínském kraji, odkud pochází rodina jeho matky a proto tam od dětství strávil poměrně dost času. Své definitivní rozhodnutí oznámil o víkendu při setkání s občany v Bojkovicích na Uherskohradišťsku. 

"V demokracii není jiná cesta, jak to ovlivnit, než kandidovat a vytlačit ty, se kterými jsme tak nespokojení. Musíme být aktivní a přestat být lhostejní," sdělil Okamura ČTK. Rád by prý ke kandidatuře podnítil také další schopné a bezúhonné lidi, z čehož je patrné, že přesně za takového se Tomio považuje. Nabídnout prý může změnu a neúplatnost, jak sdělil Parlamentním listům.

Viceprezidenta Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Okamuru čeká souboj ve volebním obvodě číslo 80, kde se proti němu postaví mj. senátorka Jana Juřenčáková (STAN), hejtman Stanislav Mišák (ČSSD), starosta Luhačovic František Hubáček (ODS), bývalý poslanec Ludvík Hovorka (KDU-ČSL) nebo komunista Václav Ransdorf.

V Senátu již v minulosti zasedala jiná výrazná osobnost z oblasti cestovního ruchu - v letech 1999 až 2002 to byl někdejší majitel cestovní kanceláře Václav Fischer.

corina112 ( 9. června 2012 16:51 )

http://adv.justbeenpaid.com/?r=slmoyL5CEW&s=splash3

hamisek ( 5. června 2012 14:02 )

Jsem si jistá, že pokud makal jako Japonec v Česku a neměl zrovna prázdnou hlavu, tak se to podařilo. Nařknout člověka z nepoctivosti jen proto, že se dopracoval úspěchu, to je nízké a hloupé, ale závist je hlavní česká vlastnost, že, Jano999...

danyka ( 5. června 2012 10:44 )

Pane Okamuro, do senátu je to nanic. Běžte do poslanecké směnovny.

jana999 ( 4. června 2012 17:07 )

jsi si tím tak jistá, že nebyl schopen se stát miliardářem v japonsku a tady za takovou chvilku a poctivě oy, oy, to bude stejná poctivost, jak bárta

jana999 ( 4. června 2012 17:04 )

no kdyby myslel vážně, to co kecá, tak by se snažil zrušit senát ne se do něj cpát a vysávat státní rozpočet, senát je k ničemu, když něco rozhodne parlament, tak to senát vrátí a parlament to odhlasuje podruhý a pak už k tomu senát nemá co říct, takže se jen zdržuje ale nemáte tam žádnou šanci něco změnit, jen si hrabete u pohodlného korýtka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa