Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lupič z vily litoměřického podnikatele byl špičkový karatista

Autor: Jana Ulrichová, Eva Šimková - 
29. května 2012
16:26

Blesk.cz exkluzivně získal fotografii mladíka, který za dosud nevyjasněných okolností zemřel při sobotní loupeži v domě litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška (50). Jedná se o Michaela B. (†22), který podle všeho loupil proto, aby měl na drogy.  

"Byl to hodný kluk, asi se chytl špatné party. Dělal karate, ale v poslední době s ním byly problémy. Začal totiž brát drogy," řekl Blesk.cz zdroj, který rodinu zná. Dodal taky, že Michael byl adoptovaný syn. Jeho nová rodina mu poskytla harmonické a finančně stabilní zázemí. Adoptivní otec byl totiž slušně vydělávající podnikatel.

Od té doby, co byl Michael na drogách, začal krást, aby na ně měl. Peníze se ztrácely údajně i jeho rodičům.

Maminka Michaela B. je z toho, co se stalo, zdrcená. V slzách Blesk.cz řekla, že nechápe, jak se něco takového mohlo stát. "Byl bezproblémový, nikdy nic neprovedl, nikdy nebyl trestaný," svěřila plačící maminka. "Je to pro mě strašlivá bolest. Vůbec se s tím nemůžu vyrovnat," dodala. Od Michaelových kamarádů a spolužáků jí nyní chodí spousta soustrastných SMS, v nichž vzpomínají na Michaela jen v tom nejlepším.

Michael B. se s partou dalších mladíků v sobotu nad ránem vloupal do domu litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška. Byli převlečeni do policejního oblečení a s výkřikem: "Policie, neklaďte odpor," napadli celou rodinu a začali loupit. Brali peníze, šperky. Celkem si odnesli věci asi za 150 000 korun.

Přepadený podnikatel: Já mu neublížil

Během přepadení přiložili majiteli domu i jeho dceři pistoli k hlavě. Jejího přítele hrubě povalili na zem a nohou mu zašlápli hlavu. Jenomže rodina se nedala a začala se bránit. Právě Michaela B. se napadenému podnikateli podrželo zadržet. Poté co ho předal policii, ale mladík zkolaboval a následně zemřel.

"Odmítám, že by z naší strany došlo k nějakému přehnanému násilí. Bránili jsme se, vždyť na nás mířili zbraněmi. Když jsem zadrženého předávali městské policii, která přijela první, byl živý,“ prohlásil okamžitě Jaroslav Papoušek na svou obhajobu.

Za smrt můžou drogy?

Policie už má výsledky pitvy, ale ta přesnou příčinu smrti neodhalila. "Čekáme ještě na výsledky toxikologických rozborů," řekla Blesk.cz mluvčí litoměřické policie Pavla Kofrová.

Dá se předpokládat, že právě drogy budou mít se smrtí Michaela B. velkou souvislost. Blesk.cz se podařilo zjistit, že během noci byli dopadeni další útočníci, kteří mají přepadení podnikatele na starost. Policie to ale zatím odmítla potvrdit.

nm48 ( 10. prosince 2013 16:22 )

elvistcb: tvé vyjadřujíci schopnosti jsou na hraně debility nemám co bych dodal

nm48 ( 10. prosince 2013 16:16 )

je jenom škoda že tam nepochcípali všichni jednou přepadli tak pokud by jsme byli v právním státě tak by je mohl přepadený všechny oddělat

perrova ( 5. června 2012 09:55 )

absolutně trefný!

perrova ( 5. června 2012 09:54 )

přesný!

vrtajzub ( 3. června 2012 17:16 )

ty sa hráš na BOHA vary?

Zobrazit celou diskusi