Bronzové medaile ze světového šampionátu nejsou sice tím, co by vytáhlo davy lidí na bujaré oslavy do ulic, přesto jde o úspěch. I proto, že si Česká republika, zdá se, předplatila v posledních letech navzdory těžké konkurenci místo na stupních vítězů.

Uvědomuje si to i útočník Petr Nedvěd (40), který v rozhovoru pro iSport.cz prohlásil: "Bronz je pro nás velký úspěch. Zklamaní jsme byli jen po zápase se Slovákama, měli jsme obrovskou šanci hrát o zlato." I když to ale v semifinále nevyšlo, bylo nakonec po zápase o 3. místo s domácími Finy přece jen co slavit.

Po příletu se proto Nedvěd nechal slyšet: "Staromák je jen v případě zlata. Určitě si ale ještě společně sedneme. I když ne se všema, někteří už odlétají na dovolenou." A jak slíbil, tak se také stalo.

Nedvěd s Průchou na tahu Prahou

Zaslouženého volna po mistrovství světa v hokeji si Petr Nedvěd a jeho reprezentační kolega Petr Průcha (29) užívali plnými doušky. Přálo jim i počasí, které během úterního odpoledne doslova vyzývalo k posezení na některé ze zahrádek restauračních zařízení.

Dali pár "plzniček", něco dobrého k tomu a byli evidentně v dobrém rozpoložení. Na tah Prahou vyrazili již odpoledne. A při decentní oslavě nechyběly samozřejmě ani medaile. Petr Nedvěd tu svou vystavil hned vedle půllitru a jen na oko si postěžoval, že kolemjdoucí slečny z řad turistů příliš nezajímá.

Stihli navštívit pět podniků, přidal se i Ručinský

Steak v restauraci La Casa Argentina v Dlouhé, pražský Lokál, oblíbená restaurace s pivem jako křen a kvalitní českou kuchyní, bary Tretter´s, Kozička a James Dean. To všechno stihla za jeden večer dvojice bronzových medailistů z Helsinek.

Společnost jim dělali další dva hokejisté - Jaroslav Nedvěd (42), starší bratr o něco slavnějšího Petra a také legendární Martin Ručinský (41). Ten už podobných osla pár zažil - z mistrovství světa má doma totiž hned tři zlaté medaile (z let 1999, 2001 a 2005). Pátým do party se pak stal podnikatel Marek Vít (40), exmanžel moderátorky Mirky Čejkové, který Blesku také exkluzivně poskytl dvě fotografie ze soukromé oslavy.

Fotogalerie
15 fotografií