Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Král hackerů propuštěn: Pohlídá ho náramek!

Autor: simao, ČTK - 
22. února 2012
08:28

Kim Schmitz alias John Dotcom, šéf společnosti Megaupload, na kterou si tvrdě došláply úřady v rámci tažení proti internetovým pirátům, je venku z vězení! Tak dlouho žádal o propuštění na kauci, až ho soudce vyslyšel. A nařídil mu domácí vězení, s elektronickým náramkem a bez internetu. Hacker je prý ale především rád, že bude opět se svou rodinou.

"Ulevilo se mi, že můžu jít domů a vidět mé tři malé děti a těhotnou ženu," prohlásil před novozélandskými novináři Kim Schmitz, král internetových pirátů, hrající očividně tak trochu na city.

Během soudního přelíčení, při němž byl obviněn z porušování zákonů o ochraně duševního vlastnictví, ale také z praní špinavých peněz, však vyšlo najevo i to, že se stýkal s atraktivní milenkou, zatímco jeho žena se doma starala o děti...

Vrací se na sídlo v Aucklandu. S elektronickým náramkem na ruce

Těžká váha (nejen) v oblasti internetového podnikání a podvodů, která si na svém panství poblíž Aucklandu žila jako opravdový mafián, obklopený luxusem, drahými auty a zbraněmi, žádala od 20. ledna takřka nepřetržitě o podmínečné propuštění. Nyní se tak opravdu stalo.

Od doby, kdy policie provedla v jeho sídle rozsáhlou razii, pobýval ve vězeňské cele. Nyní se muž s cestovními pasy, vedenými na nejrůznější jména, vrací do svého novozélandského domova.

Soudce však při jeho propouštění uvedl, že u něj nehrozí snaha opustit Nový Zéland. Pro jistotu však hackera vybavil elektronickým náramkem a údajně mu zakázal i přístup na internet. A také vzdálení se od svého sídla na 80 kilometrů.

Jeho vydání žádají USA

Dotcomovo vydání však žádají Spojená státy, které tažení proti němu iniciovaly. Zavřením serveru Megaupload v USA se ostatně začaly otáčet kolečka současné internetové války.

Americké úřady chtějí hackera potrestat za rozsáhlé škody v řádech stamilionů dolarů v oblasti autorských práv. Server Megaupload totiž umožňoval stahování hudby, filmů i dalšího zákonem chráněného obsahu.

dfghjk ( 22. února 2012 13:00 )

Takovou snůšku nesmyslů může napsat jen těžce duševně chorý člověk, rozhodně doporučuji okamžitou hospitalizaci a záchranku vybavenou svěrací kazajkou. Všichni cítíme s rodinou tohoto nešťastníka.

los_angelos ( 22. února 2012 12:16 )

"Král hackerů" ... to je asi stejně dobrý hacker, jako jsou v Blesku dobří novináři ... takže NULA. Ten člověk pouze provozoval server, na který lidé ukládali nelegální obsah, ten v životě nehaknul jediný počítač !!!

Zobrazit celou diskusi