Kristýna Kočí je ambiciózní šestadvacetiletá slečna, jež svým příběhem dokazuje, že americký sen se občas v realitu promění. Jak také jinak vnímat příběh studentky politologie, která se v květnu 2010 v pětadvaceti letech stala významnou poslankyní? Mnozí jí vyčítali nezkušenost, poukazovali na populistický až hysterický postoj nováčka oddaného stranickým ideálům. Ostatně onen nedostatek zkušeností, jistá hysterie a naivita se promítla i v revoltě proti guru strany, Vítu Bártovi, jež střelbou obvinění poněkud připomínala ruskou ruletu.

A ambiciózní urputnost je u Kočí patrná i v její prezentaci na poli módy – v touze být parlamentní lady srovnatelnou se světem. I ona si na začátku poslanecké kariéry pořídila společenské, renomé snobsky puncující značkové kabely a modýlky z Pařížské třídy. Samozřejmě i téměř povinné šátečky...

Ony šátečky a šátky (nejlépe od Hermés) po vyloučení z Věcí veřejných, už Kristýna nenosí. Ale snaha být kultivovaně oblečenou, noblesně přitažlivou dámou nevyprchala.

Bohužel zůstává u snahy, které výsledek neodpovídá. Důkazem je model, v němž si vyrazila na party pořádané jistou značkou vodky do renomovaného pražského hotelu Hiton: Krejčovsky dokonale zpracované princes sako v pánském stylu, které umí legendární Armani, ale např. i Dolce&Gabbana, je slečně poslankyni o číslo menší a absolutně se nehodí na řasené šaty pod ním. Tahle stylistická chyba je natolik zásadní, že přehluší dobrou kombinaci barev, příhodně vybrané doplňky. I fakt, že má Kristýna zajímavý účes a rtěnku, jež ladí s make-upem i outfitem.

Fotogalerie
6 fotografií

P.S.

Šestadvacetiletá Kristýna Kočí má královské příjmy, nejspíš nějaký ten stres a vzhled paničky neurčitého věku. Kristýna Kočí dokazuje, že i u nás americký sen funguje, což neznamená, že bitvu vyhrála.