Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na sníh zapomeňte! Alespoň do půlky prosince

Ve Špindlerově Mlýně museli o víkendu zasněžovat uměle
 (Autor: ČTK)
Autor: Jitka Stefanidesová, Sandra Apostolidisová, zunk - 
28. listopadu 2011
05:25

Dobrá zpráva pro většinu z nás! Minimálně do poloviny prosince nenapadne žádný sníh a teploty se budou držet nejméně nad pěti stupni Celsia! Přitom přesně před rokem napadlo v Praze celých 20 cm sněhu. Ale… Důvod k radosti nebudou mít lyžaři. Na horách má pršet, a tak jedinou jejich jistotou zůstanou sněžná děla.

Do středy bude oblačno, teploty dosáhnou maximálně k šesti stupňům Celsia. Zbytek týdne čekají meteorologové slunečný kolem pěti stupňů nad nulou.

První prosincový víkend moc nepřituhne. „Rána budou mrazivá, kolem minus tří stupňů, denní maxima se však budou pohybovat do osmi stupňů nad nulou,“ předpověděla meteoroložka Dagmar Honsová a zároveň upozornila, že sníh minimálně do 10. prosince nenapadne nikde.

„Dnes je to přesně rok, co jsme v Praze naměřili 20 centimetrů sněhu, a pokrývka vydržela až do ledna. Tato situace letos příliš nehrozí,“ dodala s tím, že letos budou Vánoce nejspíše na blátě

p.avla1 ( 28. listopadu 2011 10:44 )

Od listopadu až do dubna zase neuslyšíme nic jiného, než o množství sněhu a podmínkách pro lyžaře.

husqarnowicz ( 28. listopadu 2011 07:35 )

Ta hnusná zima by mohla skončit o to dříve, oč pozěji začne. Nebo by nemusela být vůbec, ušetřila by se tak spousta peněz, které by se daly použít na něco rozumnějšího, než na odklízení toho bílého svinstva.

Zobrazit celou diskusi