Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chladnokrevný Muselův plán: Chtěl popravit i ředitelku!

Autor: ČTK, oj - 
11. listopadu 2011
14:51

Karel Musela nebyl šílený střelec. Popravu dvou manažerů kunovického závodu si chladnokrevně naplánoval. Lidi, které zabít nechtěl, nechal odejít. V místnosti zůstali jen tři. Dva zemřelí a generální ředitelka společnosti, která vyvázla jen z lehkým poraněním hlavy.

Podle  státního zástupce Romana Kafky nebyl Musela rozhodně šíleným střelcem. "Opak je spíše pravdou. Podezřelý, z toho, co dosud víme, si jednání předem naplánoval. Urovnal si své osobní poměry, například smluvní vztahy, a šel na jednání do společnosti, aby napadl konkrétní až tři manažery. Měl možnost napadnout i další lidi, kteří byli bezprostředně před ním. Neučinil tak a vyzýval je k odchodu. Přesně si vytypoval lidi, které chtěl napadnout a vyrovnat si s nimi své účty," řekl Kafka.

Podle jedné z vyšeřovacích verzí podezřelý vinil zastřelené manažery z útoku na svého bratra Pavla, bývalého člena představenstva Aircraft Industries a jednoho z nejvlivnějších mužů českého zbrojařství. "Rozhodně se tedy nemůžeme držet pouze této vyšetřovací verze. On byl bývalý zaměstnanec firmy, nedobrovolně odešel, nesl to těžce a i to může být jedna z motivací jeho jednání," dodal státní zástupce.

"Na oba muže střílel z bezprostřední blízkosti a na ředitelku asi z větší vzdálenosti, takže se jí podařilo utéci. Každopádně chtěl usmrtit i ji," uvedl Kafka s tím, že těla obou manažerů byla nalezena na chodbě mimo zasedací místnost. "Jak se tam dostali, je otázka dalšího šetření. Zda utíkali nebo byla přestávka v jednání, jak je pravděpodobné. Na ředitelku střílel v jných prostorách, stejně tak na sebe. S pravděpodobností hraničící s jistotou zemřel podezřelý vlastní rukou, zřejmě v době, kdy s ním hovořil policejní vyjednavač," uvedll státní zástupce.

Podle Kafky neměl muž, vzhledem k tomu, že tam dříve pracoval a byl tak známou postavou, problém do areálu letecké továrny projít. Policisté po útoku prověřovali i bezpečí dalších osob, které se případně mohly stát cílem Muselova útoku.

Kriminalisté věc vyšetřují jako zločin vraždy spáchaný po předchozím uvážení a na více osobách. Pokud by pachatel útok přežil, hrozilo by mu 15 až 20 let či výjimečný, až doživotní trest. Pokud vyšetřování prokáže, že se na útoku včetně přípravy nepodílela žádná další osoba, bude podle Kafky trestní řízení odloženo.

marcelinka007 ( 12. listopadu 2011 10:41 )

Kdyby soudy a policie konaly tak jak mají, nechránily zlodějské politiky a podnikatele, podle práva trestaly vrahy, zloděje, tuneláře a prachsprosté okradače lidí( různé půjčující firmy a exekutory- ale jen ty zlodějské-...co si jen mastí kapsu) v nouzi, tak by lidé nemuseli brát spravedlnost do svých rukou. Nikdy jsem to neuznávala, ale když se nad tím zamyslím, tak ten člověk taky nesouhlasil s tímto režimem a udělal to co bratři Mašínové...probojoval se za cenu lidských životů ke svobodě(své...podle svého myšlení). Jenže ti lidé, co zavraždili Mašínové nic neudělali,byli náhodní,... lidé co zabil Musel byly potrestání, za to co spáchali.A v tom je velký rozdíl.Třeba taky dostane od toho idiota Vondry vyznamenání in memoriam.

hofihofi ( 12. listopadu 2011 09:09 )

JISTE TAK TO JE, POLICIE V PRAZR 1 TREBA NENI S TO VYSETRIT ZE NA CLOVEK PRACUJICI NA PLNY UVAZEK NA STREDNI SKOLE SDELOVACI TECHNIKY V PANSKE JAKO UKLIZEC NEMUZE PRACOVAT JAKO PROMITAC TAKE NA PLNY UVAZEK V KARLOVYCH VARECH, VE STEJNYCH DNECH, A STALE TVRDI ZE TO MOZNE JE A DEN MA 36 HODIN, PODVODNICI, PAK LIDI TO VEZMOU DO VLASTNICH RUKOU A PAK SE VSICHNI DIVI

palko1961 ( 11. listopadu 2011 21:27 )

Presne tak. Doufam, ze ten Nrodni Hrdina ktery sejme Kalouska a dalsi vladni verbez bude duslednejsi a presnejsi. Samozrejme nesmi vynechat ani tu kreaturu z Hradu ktera by mela libat nohy Presidentu Svobodovi a Husakovi. Protoze, takovy odpad {zlodej propisek] tem dvema nesaha ani po kotniky. Skoda, ze nejde vzbudit prokuratory z 50 let. Jinak by cela vlada vcetne toho hradniho sa.ska a prednim chrchlone, pekne vysela vedle Horakove.

rezacek ( 11. listopadu 2011 20:43 )

Vzal spravedlnost do vlastních rukou - čest jeho památce. Škoda, že s tou babou mu to nevyyšlo.

namhal ( 11. listopadu 2011 18:17 )

Znát je nemusím. Mě stačíže politici rozkradli beztrestně několik bilionů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání