„Režim na Miss Universe je hodně přísný. Když jsem například chtěla navštívit jinou soutěžící bydlící o patro výš, musela jsem poprosit paní, která se o nás starala, aby mne doprovodila,“ popisuje poměry Jitka Nováčková. První dny v Sao Paulu se věnovala stejně jako 88 dalších krásek focení portrétů a večerních šatů. Další dny byly ve znamení natáčení reklam a přípravy na finálový večer, který se konal 12. září v jedné z největších zábavních arén Latinské Ameriky.

„Je to nepopsatelný pocit stát před vyprodaným sálem,“ říká sympatická blondýnka, nicméně přiznává, že tři týdny v Sao Paulu byly poměrně náročné. „Zažila jsem i perné chvíle, kdy jsem padala únavou. Určitě to ale stálo za to.“ Přestože Nováčkovou před odletem do Brazílie všichni strašili historkami o rivalitě mezi soutěžícími, sama se prý s ní nesetkala.

„Atmosféra byla překvapivě milá. Dokonce jsme si navzájem dávaly suvenýry, takže jsem si přivezla docela slušnou sbírku.“ Česká Miss dodává, že si během pobytu oblíbila místní kuchyni. „Brazilské pečivo nebo kuličky plněné sýrem byly naprosto vynikající. A hned tak nezapomenu na brazilské dezerty,“shrnuje Jitka Nováčková zážitky ze soutěže Miss Universe, kterou vyhrála pětadvacetiletá Leila Lopes z Angoly.

Ta porotu oslnila okouzlujícím úsměvem i mírami - vysoká je 179 cm a váží 55 kg. Naše kráska sice žádnou cenu nevyhrála, dokonce nepostoupila ani do užšího výběru, přesto však s prázdnou neodjela - domluvila se tam na focení nové kampaně pro známou kosmetickou firmu.

Fotogalerie
7 fotografií