Smrt věčně usměvavé Mileny 7. července zaskočila především její rodinu, druhého manžela dramaturga Jiřího Blažka a dceru Annu s vnučkou Terezou. Nikdo z nich nedokázal nad rakví promluvit. Proto se těžkého úkolu ujala nejbližší kamarádka Marie Tomsová. Žal ze ztráty Mileny ji ale zkrušil tak, že nedávala pozor na cestu a vymkla si kotník. Na pohřeb proto přišla v ortéze.

„Odešlo děvčátko, naše milá Milenka, žádná stařenka,“ řekla za vdovce Blažka Marie. „Slova loučení zůstanou navždy nedopovězena,“ dodala. Statečná Tomsová pak promluvila i za dceru a vnučku zesnulé. „Bude těžké zvyknout si, že odešla životní průvodkyně,“ řekla Tomsová. Když nastupovala za řečnický pultík potřetí, aby se rozloučila i za sebe a kolegy, už nedokázala přemoct dojetí.

Video
Video se připravuje ...

Přátelé, rodina a kolegové se naposledy rozloučili s televizní hlasatelkou Milenou Vostřákovou Jan Jedlička

Velká obřadní síň byla plná do posledního místečka. Přišla Iveta Simonová, Saskia Burešová, Alexandr Hemala, Hana Heřmánková s manželem Karlem Heřmánkem, Jan Rosák, Petra Černocká, Kamila Moučková a desítky dalších kolegů. Všichni se shodli na tom, že Milena byla výjimečná svou nekonfliktní slunnou povahou. Přitom jí osud kladl do cesty samé překážky. Vyhodili ji z práce, záhy nato jí zemřel první muž na leukémii. Přesto si zachovala humor a nadhled. Vyznávala rčení, že proti narození a msrti není léku a mezitím je třeba si zachovat radost ze života.

Známá televizní hlasatelka Milena Vostřáková zenřela po krátké a těžké nemoci minulý čtvrtek v Praze ve věku 77 let. Do poslední chvíle Milena Vostřáková pracovala. „Stále ještě občas uvádím módní přehlídky a mojí největší aktivitou je pořad Hlasatelky v akci. S kolegyněmi Marií Tomsovou a Saskií Burešovou máme zájezdový pořad, kde na profesní i soukromou minulost vzpomínáme,“ svěřila se před nedávnem Blesk.cz Vostřáková.

Do Československé televize Vostřáková nastoupila v roce 1957 a zmizela z ní o dvanáct let později po jediné větě, související s okupací Československa v srpnu 1968. Její návrat na obrazovku v roce 1990 byl velkou slávou. Po několika letech se ale práce v televizi vzdala definitivně.

Milena Vostřáková se narodila 2. března 1934. V roce 1959 debutovala na filmovém plátně, kdy ztvárnila menší roli ve snímku Jiřího Krejčíka Probuzení. V roce 1964 hrála také v komedii Františka Filipa Tři chlapi po roce a po listopadu 1989 ji režisér Milan Šteindler obsadil do televizního filmu Maestro.

Po ukončení dráhy televizní hlasatelky moderovala spolu s kolegyněmi pořad Dámský klub na rádiu Frekvence 1, později přešla do Českého rozhlasu 2 Praha a uváděla různé kulturní akce či módní přehlídky, jak o tom loni hovořila v pořadu Všechnopárty Karla Šípa.

Fotogalerie
20 fotografií