Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Boháč Kellner otevírá v Česku banku

Kellner chce ještě letos otevřít v Česku banku.
Kellner chce ještě letos otevřít v Česku banku.  (Autor: Život)
Autor: ČTK, oj - 
22. února 2011
10:59

Nejbohatší Čech otevírá banku pro drobné šetřílky. Petr Kellner (46), jehož majetek se odhaduje na 60 až 75 miliard korun, rozjíždí v Česku novou banku s názvem Air Bank. Ta bude nabízet služby pro drobné střadatele.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera chce ještě letos otevřít v Česku banku pro drobné klienty s názvem Air Bank. Uvedl to dnes server idnes.cz. Podle něj PPF požádala o bankovní licenci loni v létě a nyní čeká, zda jí Česká národní banka vyhoví. Centrální banka má na rozhodnutí lhůtu jeden rok.

Pokud ČNB licenci udělí, měla by Air Bank otevřít letos pravděpodobně na konci léta či v brzkém podzimu. "Půjde o plnohodnotnou banku včetně kamenných poboček," uvedl iDNES.cz.

Po dlouhé době bude opět na trhu fungovat banka, za níž bude alespoň neoficiálně stát český kapitál. "Po divokých devadesátých letech, kdy byly banky většinou v českých rukách a nakonec sektor musel zachraňovat stát, jsou teď všechny velké banky se zahraničními vlastníky. Na trhu drobného bankovnictví je výjimkou Fio banka," napsal server.

PPF je mezinárodní investiční skupina, jejím hlavním akcionářem je Kellner. Skupina podniká v oblasti realit, spotřebitelského financování a bankovnictví, působí na trzích střední a východní Evropy a Asie. V Česku již jednu banku ovládá, a to PPF Bank, která se ovšem soustřeďuje na služby poskytované firmám.

Kellnerova cesta k miliardám:

1991 - S Milanem Maděryčem a Milanem Winklerem zakládá za finanční podpory firmy Sklounion Teplice řízené Štěpánem Popovičem První privatizační fond. V následujících třech letech se PPF stává jedním z nejúspěšnějších. Získá akcie více než 200 firem v hodnotě kolem pěti miliard korun.

1996 - PPF získala 36 procent v České pojišťovně.

1997 - Skupina PPF zakládá splátkovou společnost Home Credit, která expanduje na Slovensko. do Ruska, Kazachstánu a na Ukrajinu.

1999 - PPF zvyšuje svůj podíl  v České pojišťovně na více než 50 procent a definitivně ji ovládá.

2001 - Vláda Miloše Zemana prodává 30 procent akcií České pojišťovny. PPF navyšuje podíl na více než 90 procent.

2003 - Skupina PPF využívá nepřehledné situace kolem vlastnictví TV Nova a postupně ji ovládne. O dva roky později ji prodá původnímu majiteli. Kellner na operaci vydělal odhadem 10 miliard korun.

2007 - Kellnerův zatím největší obchod. Spojuje se pojišťovacím gigantem Generali. Do společného podniku vloží veškerý pojišťovací byznys skupiny PPF. Ta získá ve 49% podíl. Kellner se stává členem vedení Generali.

dagma9 ( 17. prosince 2011 20:24 )

Opravuji a sazba. Ve sportce teď sazba, to bude!! Pro Kelnera příští rok zas na hradě pařba třeba pozve celou kapelu a VIPKY mu za to líbahj celou pr..deu.

dagma9 ( 17. prosince 2011 20:18 )

Pokud si založí SVOJI banku stačí zadat jenom trochu lepší podmínky, než mají ostatní a ovečky se jen pohrnou,až se mu ovečky poslušně nahrnou do ohrádky tak sníží krmivo (úrokovou sazbu nebo prostě jiné bankovní výhody na které Vás nachytá.). No a hloupé ovečky už v ohrádce zůstanou, vždyť stejně nemají kam jít jinde je pastva stejná nebo ještě horší. Není nad dobrýho ovčáckýho psa.Ovečky si ho ještě pochválí jak dobře se o ně stará. Úroková politika a saba je snad jasná každém kdo má účet v bance a zajímá se o ostaní nabídky,poplatky a úroky jinných Bank.

dagma9 ( 17. prosince 2011 19:55 )

Nebuď naivní,ten chce jenom vydělávat je to jeho koníček a smysl života.

dagma9 ( 17. prosince 2011 19:53 )

Která to je? Napiš.

dagma9 ( 17. prosince 2011 19:52 )

Bingo A o tom to je.

Zobrazit celou diskusi