V roce 2006, v době, kdy zpěvák již žil s budoucí manželkou Evou, se na scéně objevila Martina Janderová, která tvrdila, že Muk je otcem jejího syna. Oficiální test otcovství nikdy neproběhl, ale Janderová stále tvrdila, že žádného jiného intimního partnera v době početí Šimona neměla. "Nejde mi o peníze, jde mi jen o to, aby malý věděl, kdo je jeho tátou," tvrdila tehdy Janderová.

565974:gallery:true:true

V souvislosti se zpěvákovou smrtí se opět hovoří o Janderové a opět se spekuluje, zda je tříapůlletý Šimon Mukovým synem. Janderová ve čtvrtek poskytla Blesk.cz telefonický rozhovor:

Je Šimon Mukovým synem?

"To vám neprozradím, ani nevyvrátím. Nechci, aby byl v novinách, aby se o něm každý den psalo."

Působíte hodně rozrušeně... Smrt Petra Muka vás asi hodně vzala, že?

"Vzalo mě to strašně, ale ještě víc mě děsí to, co se děje nyní. Hlavně se bojím o syna. Když teď Petr zemřel, tak se to všechno zase vrací. Bojím se Šimona pustit do školky, aby na něj někdo nekřičel, že je Mukův syn. Bojím se, co se bude dít dál. Nejraději bych si vypnula mobil a zmizela někam k moři."

Víte něco o tom, že by Petr Muk bral drogy? Kokain? Dali jste si někdy spolu?

"Víte, my jsme měli krásný vztah. Netrvalo to jen pár týdnů, ale už od roku 2001. Petr nikdy přede mnou drogy nebral. Žádný kokain, marihuanu, nic. Jen jsme spolu pili víno, panáky a kouřili cigarety. Dali jsme třeba za večer každý deset piv, nebo otevřeli lednici, ve které vždy bylo slámové víno, co dostával od kamarádů z Moravy... Ale nikdy žádné drogy."

Spáchal podle vás sebevraždu?

"Nevím. Když někdo bere tolik léků jako on a do toho pije alkohol, tak to tělo dlouho nevydrží. Také mi ale naznačil, že doma není spokojený. Nevím."