Na začátku všeho stály škodolibé poznámky spolužáků. Ty malému chlapci stačily k tomu, aby začal nenávidět svoje tělo. Po televizním pořadu, který se zabýval zdravým životním stylem si Taylor začal počítat obsah kalorií v jídle. Těsně předtím než skončil v nemocnici jedl polovinu rajčete a kousek kuřete – 50 kalorií namísto doporučených 2 200.

Rodiče si nevěděli rady

Rodiče tušili, že vyhazuje jídlo, ale bohužel si s Taylorem nevěděli rady. „Vážil se několikrát denně a stále se díval do zrcadla,“ popisuje matka jak se situace horšila. „Pak už mu lezly i žebra, ale on pořád říkal, že je tlustý,“ dodala.

Byl tak podvyživený, že začal mít halucinace a obrovské výkyvy nálad. Uvěřil tomu že kalorie jsou i ve vůních. „Když jsme byli kempovat, děsně ho znervózňoval kouř ohně. Bál se, že i po jeho vdechování ztloustne,“ vypověděla Cheryl.

Jeho posedlost dosáhla takového extrému, že přestal používat dokonce i mýdlo, protože byl přesvědčený, že v něm jsou kalorie, které se mu přes kůži vstřebají do organismu.

Zemřel mu děda, to ho zachránilo...

Loni v červnu zkolaboval. „Doktoři říkali, že pokud mu nezavedou vyživovací trubici do žaludku, zemře,“ svěřila se jeho matka Cheryl. Zlomový bod nastal, když jeho dědeček onemocněl a zemřel. „Když dědeček tak zeslábl, přísahám, že já budu silnější,“ slíbil a skutečně to dodržel.

Nyní je Taylor dvanáctiletý zdravý kluk, je zpět ve škole a cítí se konečně dobře. „Je mi fajn. Díky spoustě lidí jsem se zase uzdravil,“ říká dnes už veselý školák