Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fušeřina: Pod hasiči se propadla nová dlažba!

Autor: Ivana Žáková - 
25. května 2010
15:05

Mohou za to povodně, nebo fušerská práce? Více než dvoumetrový kráter 'zdobí' Masarykovo náměstí v Ostravě. Kolem poledne se tam v úterý propadla dlažba pod hasičským autem.

"Kolo hasičského vozu CAS Dennis se propadlo do dlažby ve chvíli, když hasiči objížděli náměstí z důvodu preventivní prohlídky," řekl Blesku mluvčí hasičů Petr Kůdela. Před místní restaurací se vytvořil kráter hluboký dva metry, ze kterého se vůz nemohl dostat. Vytáhl jej až za hodnou chvíli jeřáb. Vyšetřovatelé okamžitě prohlédli i sklepní prostory restaurace, jestli není staticky narušené okolí kolem díry.

K nehodě došlo v době, kdy se dlažením na Masarykově náměstí zabývá ostravská expozitura Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality. Kvalita dlažby tak zřejmě skončí u soudu, protože také radní zvažují podat žalobu na bývalou firmu Tchas. Ta prováděla rekonstrukci náměstí za bezmála sto milionů korun. Stavbaři zřejmě použili jiný, mnohem levnější a méně kvalitní materiál. Protikorupční policie šetří celou věc jako podezření z podvodu.

Město totiž dostalo certifikáty, podle nichž je použitý stavební materiál zcela v pořádku a odpovídá projektu. Naopak expertní posudek od certifikované Zkušebny kamene a kameniva v Hořicích ukázal, že s pětadevadesátiprocentní pravděpodobností není kámen použitý na dlažbu z lomu v České republice, jak stojí ve smlouvě.

Starosta městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Miroslav Svozil připustil, že příčinou propadu poměrně nové dlažby může být i nekvalitně odvedená práce. Stejně tak i povodně, které podmáčely podloží a mohly pod náměstím vytvořit dutiny. Případ šetří policie.

siroky11 ( 25. května 2010 21:21 )

Takových zlodějů v tomto Kocourkově je v každém oboru mraky. Vemte si, kolik stojí 1km výstavby dálnice u nás a v zahraničí a jaká je kvalita nového siln. potahu u nás a v zahraničí? Kolik stojí ty zdržující dopravu - kruhové objezdy, co si nějaký magor vymyslel a nyní je to spíše móda je všude stavět, i když zdržují dopravu - např. Náchod!!! Tak proč by se nějaký lump s podporou nějakého prominenta na Magistrátu města "nezahojil" na nějaké obyčejné dlažbě na náměstí???

ylatouf ( 25. května 2010 17:25 )

kam oko dohlédne,počínaje parlamentem konče náměstím v Ostravě.Ovčane plať a drž pysk, nebo se z tebe stane extremista.

hacker007 ( 25. května 2010 15:49 )

100 melounů,to by to náměstí mělo být pozlaceno.Ovšem s hospodařením modrých ptáků je div,že tam vůbec nějaký kámen je.Stačila by odusaná hlína posypaná štěrkem za 90mega

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání