„Za Petrovu smrt rozhodně nemůže jeho žena,“ zavolal do redakce Mukův kamarád Jan Dvořák, kterého šokovalo obvinění zpěvákovy bývalé milenky.

„Petr s ní nekomunikoval. Ona tvrdí, že byla jeho důvěrnice. To je nesmysl. Petr svou dceru miloval a s tou milenkou se nestýkal,“ ohradil se proti výpovědi údajné bývalé Mukovy milenky.

565974:gallery:true:true

Kdo je Martina Janderová
S Petrem Mukem seznámila se v roce 2002, v době, kdy podle jejích slov Mukův vztah se zpěvačkou a lékařkou Michaelou Klímkovou údajně procházel krizí. V roce 2006 se Janderové narodil syn Šimon. Janderová tvrdí, že jeho otcem je právě Petr Muk. Jeho otcovství ale testy DNA nepotvrdily.

"Mluvila jsem s ním před třemi týdny. Byl hrozně labilní," řekla Martina Janderová deníku Aha! a nenechala nit suchou ani na Mukově manželce Evě. "Kde byla jeho žena, když se to stalo? Proč to dopustila? Mohla ho zachránit!" pronesla na adresu Evy Mukové. Právě Mukova manželka a matka jejich společné dcery Noemi (4) zpěváka našla v pondělí ráno mrtvého.

Janderová dokonce tvrdí, že otcem jejího čtyřletého syna Šimona byl právě známý zpěvák. „O tom nic nevím, to nechci komentovat,“ řekl k Mukově otcovství Dvořák, kterého – ostatně jako všechny blízké a spolupracovníky – Petrův náhlý odchod šokoval.

Petr byl z desky nadšený, na smrt nepomýšlel

„Petr byl nadšený z desky, měl spoustu plánů. Určitě to neudělal schválně,“ řekl Blesk.cz zdrceně Dvořák, který s Mukem pracoval více než 10 let. "Je škoda, že se nemluví o jeho poslední desce. Je moc povedená a Petr se těšil na koncerty," dodal.

Přemlouval jsem ho, aby nepil

„Mrzí mě, že jsem ho v poslední době neviděl. Já sám jsem přestal s pitím před šesti lety. Přemlouval jsem ho, ať toho nechá. On si mě dobíral kvůli tomu. Chtěl jsem ho poslat do nějakého sanatoria. Petr sám zvažoval, že odjede do lázní,“ vzpomíná na poslední setkání Mukův spolupracovník.

„Kdyby skončil s alkoholem, tak by mu určitě mnoho problémů ubylo. Myslel jsem si, že ho ještě stihnu přesvědčit, aby přestal pít,“ povzdechl si Dvořák. „Už dlouho jsem o něj měl obavy. Jeho stav se zhoršoval. Byl čím dál víc unavený,“ řekl Blesk.cz Dvořák, kterého s Petrem Mukem pojilo více než desetileté přátelství. „Petr mi byl za svědka na svatbě. Bude mi moc chybět,“ dodal smutně.

Výzva čtenářům
Potkali jste se s Petrem Mukem osobně nebo máte vlastní fotografie z z Petrových koncertů? Napište nám o tom! Fotografie a vaše vzpomínky na zesnulého zpěváka nám můžete posílat na email online@blesk.cz.

Fotogalerie
8 fotografií