Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recidivista znásilnil dívku: Na 12 let jde zpět za mříže

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv)
Autor: ČTK, rvs - 
25. května 2010
10:09

Jan Szymala podle pravomocného rozsudku loni v Orlové na Karvinsku přepadl a znásilnil mladou dívku. Poté, co si Szymala odpyká trest 12 let, bude kvůli své sexuální agresivitě přemístěn do detenčního ústavu, kde může strávit zbytek života.

Trest za znásilnění a loupež 12 let potvrdil recidivistovi Janu Szymalovi trest 12 let vězení. Stráví je ve věznici se zvýšenou ostrahou.  Stejný trest mu v únoru uložil Krajský soud v Ostravě.

Szymala se podle soudu trestných činů dopustil na konci loňského května. Jel tehdy opilý na kole za svou sestrou a dívce, které si cestou všiml, chtěl podle obžaloby nejprve jen ukrást kabelku. Dívku dostihl, rukou jí zezadu zakryl ústa a protože se bránila, povalil ji do trávy. Tam ale ženu začal osahávat, svlékl ji a nutil, aby jej uspokojila. Přitom jí vyhrožoval zabitím, a proto jeho pokyny splnila. Nakonec jí vzal z kabelky mobilní telefon a z místa činu odjel.

Szymala, který byl už dříve za vydírání odsouzen na tři roky do vězení, a soud na něj proto pohlížel jako na recidivistu, se ke znásilnění přiznal. Žádné výhrady neměl ani proti uložené zabezpečovací detenci. V podaném odvolání se ale domáhal, aby byl v jeho případě trestný čin loupeže překvalifikován na krádež a aby mu byl uložen mírnější trest. Soud mu ale naštěstí nevyhověl.

sakra ( 25. května 2010 15:35 )

A budeme pobyt samozřejmě platit z daní!

gevi ( 25. května 2010 11:51 )

kde může strávit zbytek života? Ne... kde musí strávit zbytek života. Tak by to mělo dopadnout.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání