Manželé Miroslav a Božena Douškovi vzpomínají na milé setkání s Petrem Mukem, když ho ubytovali ve svém penziónu v Bruntále před dvěma lety. "Zrovna byl v Horním Benešově křtít CD skupiny Maraton. Společně se svým producentem a dvěma zpěvačkami přenocoval u nás v Penzionu. Zapůsobil na nás jako krásný, hodný, milý, citlivý, inteligentní, nenamyšlený muž, který byl elegantně oblečen.

Ráno jsme si s manželem, synem a panem Mukem sedli na terasu. Pili jsme kávičku a vřele si povídali o jeho práci a rodině. Úžasné bylo jak krásně mluvil o svém tatínkovi," napsali do redakce Blesk.cz Douškovi.

"Když odjížděl, měli jsme slzy v očích. Byl pocit, jako by nás opouštěl vlastní syn s rodinou. Slíbil nám, že určitě zase přijede. Měl totiž veliký sen, postavit si domeček někde na samotě u lesa a užívat si tam klidu, ale bohužel toho už se nedočká. Petr Muk byl PAN Petr Muk a nikdo se mu nevyrovná. Jeho rodina ztratila velmi vzácný klenot, ale jako hvězda na obloze bude zářit dál a to by jim mohlo být alespoň takovou menší útěchou ve velké bolesti, kterou prožívají," vzpomínají Douškovi.565974:gallery:true:true

Na fotce paní Doušková s Petrem Mukem

Petr Muk s Boženou Douškovou na Penziónu Doušek v Horním Benešově, rok 2008.
Autor: Miroslav Doušek

 


"Zpěváka Petra Muka je velká škoda. Naše společná fotka je z koncertu Ivety Bartošové na Myjave (SR), kde vystupoval jako host. Ještě nyní máme husí kůži při poslechu písně Stín katedrál, když si vzpomenu, jak ji zpíval naživo. I když jsme šli na koncert kvůli Ivetě Bartošové, Petr byl stejnou hvězdou pódia, jako ona," napsala nám čtenářka ze Slovenska.

Martina a Lucia ze Senice s Petrem Mukem

 

Petr Muk na fotce s Martinou Otrisalovou a Lucií před koncertem Ivety Bartošové v Myjavě.
Autor: Martina Otrisalová

 


"Setkala jsem se s Petrem Mukem před léty v ambulanci na klinice, kde jsem pracovala. Byl vždycky milý a cítila jsem z něj klid a pokoru. Většinou lidé, kteří jsou mediálně známí se k nám chovají jinak, u Petra to tak nebylo. Byl to normální a hodně citlivý člověk. Přeji mu klid a jeho nejbližším hodně síly žít dál bez milovaného člověka," napsala čtenářka Eva.


 

Denisa Hlavová z Karlových Var si dokonce s Petrem zazpívala písničku Stín katedrál. "Petr navždy zůstane v mém srdíčku, protože to byl citlivý, milý, přátelský a skvělý muž. Petře, už jenom klid a mír v muzikantském nebíčku ti přeji," vzkázala tam nahoru Denisa.

Denisa Hlavová spolu s Petrem Mukem, Karlovy Vary

Petr Muk na fotce s Denisou Hlavovou, 1.11. 2008
Autor: Denisa Hlavová

 


"Petra Muka jsme měli moc rádi. Můj přítel, který už několik let maluje na tzv. tabletu, namaloval obrázek na jeho památku. Při jeho shlédnutí jsem se rozbrečela. Nedokázala jsem slovy vyjádřit krásu toho namalovaného obrázku. Zůstane navždy v našich srdcí," napsala nám Kristýna Hlavenková a přiložila obrázek, který namaloval Zbyněk Jaroň.

 

Petr Muk
Autor: Zbyněk Jaroň

Fotogalerie
10 fotografií