Skoro pět měsíců bojovali uchazeči o hlavní roli v novém muzikálu Robin Hood od Gábiny Osvaldové a Ondřeje Soukupa. V castingové show Cesta ke slávě nešlo jen o zpívání a herectví, ale i to, jaké vzbudí sympatie poroty a diváků.

V nedělním finále se sice utkali jen Martina Bártová, Míša Doubravová, Jan Kříž a David Weingärtner, ale o hlavní role bojovala už od ledna téměř tisícovka uchazečů. Ti prošli několika koly konkurzu, absolvovali náročný třídenní tréninkový tábor v Divadle Kalich. Museli dokázat, že umějí nejen zpívat, tančit a hrát, ale že se také umějí prosadit ve skupině tanečníků a nezapadnou ani po boku známých muzikálových hvězd.

Fotogalerie
5 fotografií


„Ty budeš všude zářit. Jsem velice ráda, že jsi se objevila v tomto pořadu. Pro mě jsi takový soukromý objev,“ řekla vítězce Martině Bártové Gábina Osvaldová. „Já jsem nesmírně vděčná za vaši podporu a budu moc ráda, když se přijdete podívat do divadla,“ poděkovala dojatě všem Martina.

Kříž má hlavní roli i novou lásku

Honzovi soutěž nepřinesla jen vítězství, ale také novou přítelkyni Marii Blahynkovou, která ze soutěže vypadla jako první.

Nikdo neodešel ze soutěže sám ani rád, dívky to většinou oplakaly. Andrea Gabrišová byla ze svého vypadnutí tak rozrušená, že si při tanci na tradiční afterpárty neohlídala šaty a vyklouzlo jí nahé ňadro. A trapasy se objevily i v publiku: herečka Bára Munzarová si na předposledním kole poseděla s nohama roztaženýma jako utahaný dřevorubec.

Diváci slyšeli první píseň z muzikálu Robin Hood

Tuto neděli zazněla poprvé na veřejnosti před diváky také skladba přímo z muzikálu Robin Hood, a to duet Až se zblázním, který si zazpívali všichni čtyři vítězní finalisté dohromady a na konci pořadu pouze vítězná dvojice. Další svoje skladby z muzikálu herci do rukou teprve dostanou. Jejich kolegyně Pavlovčinová, která sice minule vypadla, ale porota jí svěřila roli čarodějnice, kterou bude alternovat se zpěvačkou Leonou Machálkovou, už se je může týden pomalu učit.