Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitel použil k výkladu geometrie "střelbu na prezidenta"

Učitel matematiky s úříkladem ve kterém se střílí na prezidenta lehce přestřelil. Vyšetřovala ho i tajná služba
Učitel matematiky s úříkladem ve kterém se střílí na prezidenta lehce přestřelil. Vyšetřovala ho i tajná služba
Autor: ČTK - 
22. května 2010
09:02

Nucené placené volno si musel vybrat americký učitel matematiky, který při výkladu geometrických úhlů použil pro větší názornost hypotetický případ střelby na prezidenta.

Ředitel střední školy v Birminghamu ve státě Alabama prohlásil, že dotyčný učitel sice projevil nedostatek "zdravého úsudku", když při výuce použil právě tenhle příklad, ale že nemá v plánu ho propustit. "Tenhle druh věcí se prostě neříká, ani jako ilustrace geometrických úhlů," řekl ředitel Phil Hammonds.

Učitele prošetřila i birminghamská tajná služba; případ ale uzavřela s tím, že nepředstavuje o žádnou reálnou hrozbu. Hammonds uvedl, že jeho telefon neustále vyzváněl, jak se mu snažili dovolat rodiče požadující tvrdší postih učitele. Našli se ale i tací, kteří měli pocit, že se dělá z komára velbloud. "Myslím, že se dneska dějí ve školách mnohem horší věci," prohlásila matka jednoho z žáků Mia Hughesová.

petrzkopecku ( 22. května 2010 13:30 )

by mu ředitel uznale poklepal na rameno a doporučil rozebrat balistiku střelby na poslance a senátory v dalších hodinách. Inu jiný kraj, jiný mrav.

e.44 ( 22. května 2010 11:45 )

přišel na to, jak přitáhnout pozornost žáků k nudné geometri, což není nic snadného, a teď se mu za to dostává "spravedlivé" odměny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání