Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obviněný řidič vyslechl obžalobu a poté zemřel!

Na místě tragédie je dnes malý křížek
Na místě tragédie je dnes malý křížek  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: lac - 
20. května 2010
05:34

Nečekaný konec měl proces, který začal před soudem v Chomutově. Řidič trolejbusu Ladislav P. (†58), který před dvěma roky v Jirkově usmrtil mladou maminku, totiž v první den soudu zemřel. Chvíli poté, co vyslechl obžalobu.

Trápilo ho svědomí

„Udělalo se mu zle, přivolali jsme rychlou záchrannou službu. Muž ale při převozu zemřel,“ řekla místopředsedkyně soudu Hana Bílková. Podle ní se řidič obžalovaný z nedbalostního trestného činu hrozně trápil. „Nebál se ani tak trestu. Podnik za něj dal záruku, ale hodně ho tížilo, co zavinil,“ řekla.

Tragédie se odehrála předloni v září v Jirkově. Řidič přehlédl ženy s kočárkem. Jedna z nich zemřela. Od té doby dobrovolně za volant trolejbusu nesedl. „Nechtěl řídit ani auto. Byl moc špatný z toho, co se stalo,“ řekl jeho známý.

Od tragické nehody pak pracoval v dílnách dopravního podniku, kde se ve středu objevila černá vlajka.

bobesbobo1968 ( 23. května 2010 15:08 )

Tento příběh měl opravdu smutný konec.Upřímnou soustrast rodině řidiče.Byl to člověk který měl svědomí i když podíl vinny na této nehodě byl opravdu diskutovatelný. Ten přechod byl na velice špatném místě.A je pravda že když vidíte maminky s kočárkem máte někdy pocit že si myslí jak jim patří svět.Ale to nejsou jen maminky s kočárkem ale i chodci a cyklisté.

arcaben ( 21. května 2010 10:53 )

Mám tentýž názor

dostojevskij ( 20. května 2010 10:37 )

Víte, ona ta křižovatka s přechodem byla moc špatná. Lidé přecházeli u kus dál u Penny, ale šly matky s dětmi, tak šly vzorově, ale bohužel trolejbus jel z mírného. kopce.... Dnes je přechod o kus dál, tak vina není ani na řidiči, ani na matkách. Co dělali a dělají projektanti a policisté k zajištění bezpečnosti!!!!!!!!!! Nic!!!!!!!!!!! Pouze dávají pokuty (vesměs slušným řidičům), grázlové jim ujedou!!!!!!!!!!... nebo MP - pouze se omezuje na botičky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

truman ( 20. května 2010 08:27 )

stává se to i zmetkům, ale ti pak nemusí řešit výčitky svědomí.

siroky11 ( 20. května 2010 08:24 )

Protože chodci jsou jako berani, myslí si, díky těm našim pitomcům v parlamentu, že mají na přechodu absolutní přednost. A dělají to i matky s kočárky. Rozjeté vozidlo na fleku nezastavíš.Tento případ neznám, tak nebudu soudit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání