Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Druhý útok na KSČM: Tentokrát nesmyvatelnou barvou!

Akce je protestem proti faktu, že KSČM se nedistancovala o zločinů minulosti
Akce je protestem proti faktu, že KSČM se nedistancovala o zločinů minulosti  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim, rvs - 
19. května 2010
14:51

Skupina lidí polila červenou barvou okna sídla KSČM. Útok už lidé, chtějící připomenout komunistické zločiny, dokonce provedli dvakrát. Poprvé 18. května v 5:30, podruhé ve stejný den před půlnocí.

Druhý útok na KSČM: Ve dvou lidech a nesmyvatelnou barvou

KSČM se snaží skvrny na chodníku zakrýt kartony a kobercem. "V prvním případě se jednalo o normální smyvatelnou barvu, která byla nanesena jak na chodník před domem, tak i na samotný dům," řekla pro Blesk.cz mluvčí Komunistické strany Čech a Moravy Věra Karasová. "Podruhé byla použita nesmyvatelná barva a to pouze na chodník. Ten je majetkem města, které také bude muset odstranění barvy vyřešit. Provizorně jsme nabarvenou plochu zakryli kartony a kobercem," sdělila nám mluvčí a dodala, že KSČM chystá podat trestní oznámení na neznámého pachatele.

Oba případy již nyní vyšetřuje policie. "Ve druhém případě se jednalo o dvojici pachatelů, kteří si za cíl nátěru vybrali dveře stejného domu a chodník před nimi. A i tentokrát se pachatelům podařilo z místa zmizet ještě před oznámením události policistům," informoval Blesk.cz tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. "Stejně jako v prvním případě, i tentokrát nalezli policisté na místě po příjezdu pouze kýble, ve kterých si pachatelé přinesli na místo barvu," dodal mluvčí.

PODÍVEJTE SE NA EXKLUZIVNÍ VIDEO Z AKCE NA WWW.REFLEX.CZ.

První útok na KSČM: Odnesl to chodník i parapety

Po prvním útoku anonymní umělci sdělili, že důvodem bylo to, aby připomněli, že se strana "nikdy nedistancovala od zločinů, vražd a devastace" české společnosti v letech 1948 až 1989. 170 litrů červené barvy, kterou vylili na deset oken a vchod sídla KSČM, prý symbolizuje "krev obětí, kterou má komunistická strana stále na svých rukou". Podle členů zhruba dvanáctičlenné skupiny je další existence této strany nepřijatelná. Akci si u nich prý nikdo neobjednal ani ji sponzoroval a byla jen vyjádřením jejich občanského postoje.

"Na místě policisté zjistili, že skupina asi dvanácti osob polila fasádu domu i asi deset parapetů a oken červenou barvou. Poté skupina z místa události z části odjela na koloběžce a kole, z části odešla po svých, o čemž vypovídá kamerový záznam, kterým policisté disponují," uvedl tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. "Pachatelé byli oblečeni do bílých kombinéz s kapucí a na obličeji měli respirátory. V případě jejich vypátrání hrozí pachatelům trest odnětí svobody až najeden rok. Majitel nemovitosti vyčíslil předběžně škodu na padesát tisíc korun," dodal mluvčí.

antoniocosi ( 24. května 2010 15:44 )

Uměli si vybrat tihle komunisté fajnovou adresu...Politických vězňů 1531/9 110 00 Praha-Nové Město To aby to ti chudáci co je zase budou po volbách zavírat, neměli daleko FUJ...chce se mi zvracet

antoniocosi ( 24. května 2010 11:53 )

Úpně platí to, co píše 9030, a nejde jen o to že máme blízké názory...jde o podstatu věci, a tu Ty ani Ti další vůbec nepochopili Jenom se pořád oháníte rádobyargumenty za své neúspěchy a komplexy si můžete sami... Pokud máte dojem, že všechny sr..čky zavinila jen pravice, nebo jen Ti kteří nesouhlasí s levicí, tak jste hloupí ba až přímo blbí pitomci... A na tom nic nezmění to že se tady chcete prezentovat jako slušní a féroví...jste jen plebs,póvl a hanba republiky...protože pro mne každý kdo souhlasí s tím co hlásá Paroubek nebo Filip a jejich partičky, je pro mne jednou provždy DOBYTEK...a za tím si stojím PS. na Tvůj nick , krakonos 500a agent700 už nemíním vůbec reagovat, je to škoda času a klávesnice

hawkins ( 23. května 2010 10:33 )

marquisde,naprosto s tebou souhlasím.Kdyby měl alespoň nějaké rozumné argumenty,ale tento rejpal tak akorát nadává a uráží...Jenomže ani ti,jejichž názory tady obhajuje,se chovat jako demokrati neumějí,tak co cheš po něm?

9030 ( 22. května 2010 01:46 )

Hele šmudlo, na to že jsme tady s antoniocisi vylíčený jko nicky,nám věnuješ spoustu svého( dle tebe smysluplného) času. tomu teda nerozumím, Když je pro mně někdo totoální hovado, tak s s ním přeci nezabývám, nareaguju na jeho poznámky, výpady a pod. Ale když mně nekdo provokuje, dokáže mě namíchnout , tak ten mi teda není buřt, Je to můj soupeř a já se snažím bojovat tak, abych vyšel jako vítěz. Je zdřejmé, že jsme ti za soka. problém je v to, že ty si pro mně to hovno, ta nula na kterou si nevzpomenu ani když si utítám prde.l. Můžu to z recese zalaškovat s hloupím socanem, jen tak, ať je nějaká prča. ale ve své podstatě je to jen stráta času, srovnatelná s tím učit mluvit fixteriéra. jsi pár písmen na nicku a za ním nestojí člověk, ale tupý, zlý mozek, který nenávidí všechno a všechny, a viní je ze svých neuspechů.A zase špatně, za ten srab ve kterém jsi materiálně a duševnš si můžeš sám. Tak se osočuj sám na sebe a když to bude hodně zlí, tak si dej i přez hubu. S tvory jako ty nemá smysl strávit ani minuta. tak sbohem ty nic..........

marquisde ( 22. května 2010 01:15 )

vůbec si nezklama. Takže mi nezbývá, než klesnout na tvoji úroveň, neboť ty mé v životě nedosáhneš. Si blb, kterej tu sedí ve všech debatách a plká ty svý pitomý názory, nadávky a duchaprázdnoty, ubohoučkej mentálek leštící si své nízké ego vyslintáváním se ze svých komplexů, blboučká ovce z pravicového ODS stáda, teoretik a neznaboh, hlupák a nic víc. Nadávat, urážet a nízce osočovat. Na víc se ty hovádko nezmůžeš. Si pro mě primitivní blbeček s pitomým názorem a vždy ti to v těch debataách zde už budu dávat najevo a to na věčné časy a nikdy asi jinak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa