Režisérovi Jiřímu Adamcovi (62) tak po Miss ČR vzali i seriál, s nímž v roce 1984 exceloval a který ČT nedávno úspěšně reprízovala. „Ano. S Českou televizí jsme se rozhodli pro Filipa Renče,“ potvrdil Blesku Jan Kováčik, majitel slovenské produkční společnosti Forza.

Adamec se se scenáristou Jiřím Hubačem považoval za otce Sanitky a ani ve snu by ho nenapadlo, že mu nesvěří druhou řadu úspěšného seriálu. Včerejší defi nitivní rozhodnutí, že se režie místo něho ujme Renč, ho také velice ranilo. Přesto se snažil být nad věcí: „No comment. Můžu říct jediné: Takový je život,“ řekl Blesku Adamec.

A Renč? Ten nad vítězstvím rozhodně nejásá. „Já si myslím, že to měl režírovat pan Adamec, když dělal tu jedničku. Navíc znamenitě. A už jednou jsem mu dal dokonce přednost. To když se mě informativně ptali, zdali bych to vzal. Řekl jsem: Ano, když Adamec odmítne,“ svěřil Blesku Renč. A protože teď Adamce odmítli producenti, Renč neváhal. „Je to pro mě velká výzva a navíc mám na to spoustu času. Momentálně jsem nevyužitý,“ dodal Renč.