A přestože by Havelková neměla být s nebezpečnou chorobou ani minutu sama, umanula si, že do domova pro seniory nepůjde a vilu v žádném případě neprodá.

„Chci tu umřít a potom ať si s ní děti dělají, co chtějí,“ rozhodla se Havelková, která má dceru Danu a syna Ondřeje Havelku, známého herce.

Děti prý už do vily pozvaly odhadce, aby znaly výši svého dědictví. Po smrti otce ale vlastní jenom část a většinu Havelková. „Proto dům bez mého svolení prodat nemohou,“ poznamenala herečka. Havelková sama v domě ale dost riskuje. Tato nemoc rovnovážného ústrojí v uchu je neléčitelná a rozsah záchvatu nelze nikdy předvídat.

„Beru prášky, nikdy ale nevím, kdy mě to chytne. Je to mnohem horší než mořská nemoc. Potom se mi sluch a rovnováha vždycky trošku upraví a já ze země vstanu,“ popsala herečka nemoc, kvůli které musela skončit i v Kouzelné školce a která jí také překazila slušný výdělek v Ordinaci v růžové zahradě. Tam si jako »bába s husou « zahrála ve dvou dílech a za jeden natáčecí den měla 9 tisíc korun.

Fotogalerie
1 fotografie

„Chtěli, abych hrála i v dalších dílech, jsem ale opravdu nemocná, musela jsem odmítnout,“ svěřila Havelková. Jak dlouho bude ještě na světě, si netroufá odhadnout. Ví, že chce umřít doma a nikdy nechce být kompletně odkázaná na druhé. „Dokud to jde, jsem ráda na světě. Se závislostí na druhých ten život pro mě už ale ztrácí smysl.“