Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Starší žena se utopila, když zavírala slepice

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
17. května 2010
16:50

Obyvatelé městské části Třince Guty jsou v šoku. právě tam se v noci na pondělí utopila devětašedesátiletá žena, pravděpodobně první oběť současných povodní. Její tělo našli policisté se synem utonulé okolo půlnoci na sousedním pozemku, v korytě potoka, který protékal přes zahradu.

"Je to velké neštěstí, zbytečná smrt. Utopila se, když šla zavřít slepice," řekla sousedka utonulé důchodkyně. Paní si podle ní pozdě večer ohřívala večeři a pak se rozhodla jít zavřít slepice na zahradu přes kterou protéká rozvodněný potok. "Byla už taky nemocná, špatně chodila, tak tam asi někde uklouzla a spadla do vody," domnívá se sousedka.

Pomoci se podle ní dovolat nemohla. "Byla doma sama, syn byl v práci," vysvětlila s tím, že domek stojící na okraji podhorské obce byl v minulosti vytopen už několikrát.
"V části Třince Guty rozvodnil potok, který tekl i přes zahradu jednoho z rodinných domů.

"Když se kolem půlnoci vrátil z odpolední směny majitel tohoto domu, našel dům otevřený, v kuchyni se připalovalo jídlo. Zavolal proto policisty, kteří společně s ním našli jeho matku 60 metrů od domu v korytě toho potoka utonulou," uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi