Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Toky začínají stoupat i na Vsetínsku

Tyto obrázky nechce nikdo opět vidět...
Tyto obrázky nechce nikdo opět vidět...  (Autor: Čtenář Blesku)
Autor: Slávka Červená, jos - 
16. května 2010
22:02

Vytrvalý déšť a stoupající voda začínají dělat problémy v celé republice. Vsetínsko není výjimkou.

Povodňová komise monitorovala Vsetínskou a Rožnovskou Bečvu a místní toky. Nejhůře je na tom potok ve Valašském Meziříčí, místní části Krhová.

„V 17. hodin dosáhl druhého stupně povodňové aktivity. Potok v Poličné zatím dosáhl prvního stupně. Stejně tak Rožnovská Bečva,“ sdělila mluvčí radnice ve Valašském Meziříčí Vendula Šmídová. V bývalých kasárnách se chystají pytle s pískem, v současné chvíli byli povolání zaměstnanci městské policie, kteří vystřídají pracovníky veřejně prospěšných prací. „Dosud bylo vydáno na 600 pytlů, z toho nejvíce do místní části Krhová. Občané si na výzvy městské policie jezdí pro pytle i sami,“ uvedla Šmídová.

Problémy dělá i ucpaná kanalizace

Za poslední dvě hodiny hasiči vyjeli v kraji k sedmi případům. Pomáhali čerpat vodu ze sklepů domů – v Kelči, Vítonicích a Rožnově pod Radhoštěm. „V Zubří začali dobrovolní hasiči v 19 hodin instalovat protipovodňové stěny. Profesionálové vyjeli na pomoc do Valašského Meziříčí – Poličné. Tam stavěli protipovodňové mobilní stěny u místního potoka,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Na některých místech způsobily problémy ucpané kanalizační vpusti.

Ve Zlíně, v areálu atoservisu, došlo k sesuvu části svahu, který zničil část operné zdi. Pod ní skončil barel s olejem. Na tržišti Pod Kaštany se ulomila mohutná větev kaštanu. Nedaleko místa neštěstí, kde strom zabil v lednu 2009 dva školáky.

nextapache ( 17. května 2010 08:23 )

Nemusí to po sobě číst. Stačí, kdyby to po něm přečetl někdo jiný.

e.44 ( 17. května 2010 01:53 )

Nečte - zvykej si.

mesalina ( 16. května 2010 22:45 )

opravdu "vstoupat" ?

Zobrazit celou diskusi