Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapce (12) zabil proud, lezl si pro míč

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
16. května 2010
19:10

Dvanáctiletého chlapce dnes v Poděbradech zasáhl proud vysokého napětí v trafostanici, kam vlezl pro míč. Lékař už dítě nedokázal zachránit.

Dvanáctiletého chlapce dnes (v neděli) v Poděbradech zasáhl proud vysokého napětí v trafostanici, kam vlezl pro míč. Lékař už dítě nedokázal zachránit, řekla mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Chlapec podle nluvčí hrál se dvěma kamarády fotbal na dětském hřišti. Míč zakopli do trafostanice a jeden z nich pro něj vlezl. Zasáhl ho přitom elektrický proud. "Přes intenzivní oživovací pokusy zemřel," dodala Potočná.

Mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková uvedla, že záchranáři chlapce resuscitovali více než hodinu. Vrtulník, který přivolali na místo, ale nakonec odletěl prázdný. Okolnosti neštěstí vyšetřuje policie, bude ji zajímat zejména to, proč nebylo okno do trafostanice lépe zabezpečeno.

monunka ( 17. května 2010 08:49 )

Byla jsem u toho když se to stalo a teď si vyčítám že jsem tam vůbec šla. Vidět matku jak kříčí a zhoutí se není to příjemné a ještě dnes jsem z toho špatná

carodejnice398leta ( 16. května 2010 21:55 )

ale souhlas s tim,co napsal/la nade mnou e44-ale i tak pro ty,co eventualně budou psát,že to je o vychově,zodpovědnost rodičů apod...co vše dvanáctiletý kluk udělá(neudělá)v zápalu hry,a co jsme(pokud si pamatujem dělali a vyváděli my)CHUDAK chlapeček,zaplatil příliš,i jeho rodina,vlastně za nic....je mi to líto....dávejme na sebe i děti pozor a doufejme,a držme palce chudákům příbuzným...

e.44 ( 16. května 2010 21:27 )

Dětské hřiště v blízkosti trafostanice, která je ještě ke všemu špatně zabezpečená, je něco šíleného.Za to by měli někoho zavřít! Zřejmně bylo jenom otázkou času,kdy dojde k nějakému neštěstí. A smrt dítěte je skutečně to nejhorší neštěstí, a to hlavně pro jeho rodiče.

Zobrazit celou diskusi